Διεθνή επικαιρότητα

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος σταδιακά ωθείται στο ρωσικό έδαφος»

Την εκτίμηση πως ο πόλεμος «επιστρέφει σταδιακά» στο έδαφος της Ρωσίας, εξέφρασε την Κυριακή (30/7) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε πως «η ρωσική επιθετικότητα έχει χρεοκοπήσει στο πεδίο της μάχης».

«Σήμερα, Κυριακή (30/7) είναι η 522η ημέρα της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», την οποία η ρωσική ηγεσία ανέμενε να διαρκέσει μια ή δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, σημείωσε πως «η Ουκρανία δυναμώνει. Σταδιακά, ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας – στα συμβολικά κέντρα και τις στρατιωτικές της βάσεις, και αυτή είναι μια αναπόφευκτη, φυσική και απολύτως δίκαιη διαδικασία», όπως μεταδίδει το CNNi.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Ρωσία μπορεί ακόμα να επιτεθεί στην κρίσιμη ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας τον χειμώνα του 2023, όπως έκανε πέρυσι με καταστροφικές συνέπειες.

Την Κυριακή (30/7), ο Ζελένσκι συναντήθηκε επίσης με τραυματίες στρατιώτες και ιατρικές ομάδες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη δυτική περιοχή Ιβάνο – Φρανκίβσκ της Ουκρανίας.

Zelensky says war is «gradually» being pushed back to Russian territory / Radina Gigova, Kostan Nechyporenko / CNNi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button