Διεθνή επικαιρότητα

Ρωσία: «Αβάσιμοι οι μύθοι για χάκερ του Βερολίνου – Θέλει να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις»

Πυρά κατά πάντων εξαπολύει η Ρωσία καθώς μετά τη Γαλλία στο στόχαστρο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μπήκε και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα είπε ότι εκμεταλλεύεται αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ προκειμένου να οδηγήσει σε κλιμάκωση την ένταση για την απόφαση του Βερολίνου να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

«Πρόκειται για αβάσιμες εικασίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφορικά με τους γερμανικούς ισχυρισμούς περί κυβερνοεπιθέσεων.

«Η Δύση δημιουργεί αυτές τις ιστορίες, απλά τις εφευρίσκει», δήλωσε η Ζαχάροβα. «Δεν έδωσαν αποδείξεις γι’ αυτούς τους ισχυρισμούς».

Η Γερμανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Ρωσία για διαβουλεύσεις αφού το Βερολίνο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιριών της στους τομείς άμυνας και αεροδιαστημικής και του κυβερνώντος κόμματός της.

Νωρίτερα το Βερολίνο είχε καλέσει και τον Ρώσο πρεσβευτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια εκστρατεία που, όπως λέει, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από μια ομάδα που συνδέεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU της Μόσχας.

Επικαλούμενη μια έρευνα για μια κυβερνοεπίθεση του 2023 εναντίον του SPD, το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ κατηγόρησε την ομάδα APT28, η οποία «κατευθύνεται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας».

Η ομάδα, γνωστή και ως Fancy Bear, έχει κατηγορηθεί για δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button