Ομορφιά

Αίας Μανθόπουλος: Η πρώην σύζυγός του δώρισε τα όργανά του μετά τον θάνατό του σε 5 ανθρώπους

Ο Αίας Μανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στα 61 του χρόνια την Τρίτη 17 Οκτωβρίου του 2023, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν», λόγω σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη.

Ο Αίας Μανθόπουλος που είχε στο ενεργητικό του δυο γάμους και τρία παιδιά, άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό καθώς κανείς τους δε μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά.

Εννέα μήνες μετά τον θάνατο του Αία Μανθόπουλου, η πρώην σύζυγός του Στέλλα Τσιάτσιου, με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά, αποκάλυψε πως δώρισαν τα όργανά του σε πέντε ανθρώπους.

Η Στέλλα Τσιάτσιου μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», αναφέρθηκε στην κοινή τους ζωή, τον λόγο που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του αλλά και γιατί δεν ενημέρωσαν την τελευταία του σύντροφο.

«Ο Αίας Μανθόπουλος ήταν ένα μεγάλο παιδί. Δεν ενηλικιώθηκε ποτέ, δεν ωρίμασε ποτέ. Εγώ πάντα προσπαθούσα να το παίξω μαμά στον Αία. Ο Αίας ήταν πολύ καλλιτέχνης για να δεχθεί συμβουλές ή να μπει σε καλούπια και γίνονταν απίστευτοι καβγάδες, οι οποίοι συνήθως λήγανε με κάποια πόρτα που χτυπούσε απότομα και ο Αίας έφευγε. Και γυρνούσε μετά από μισή, το πολύ μια ώρα και μου έλεγε, “ωραία, πάμε τώρα να σε κεράσω ψαράκι”» είπε αρχικά η Στέλλα Τσιάτσιου.

«Ο Αίας Μανθόπουλος είχε φύγει. Ήταν ένα μηχάνημα που συντηρούσε το σώμα του, το οποίο εγώ ένιωθα ότι ταλαιπωρείται κιόλας. Η κόρη μου ήταν αυτή που πήρε πρώτη την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, με ρώτησε τη γνώμη μου και του είπα ότι πιστεύω ότι ο μπαμπάς του θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία.

Ο Αίας έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους. Τα νεφρά του πήγαν σε ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση για 6 και 8 χρόνια. Το ήπαρ του πήγε σε έναν ασθενή με μεγάλη προβλήματα και θεραπείες, και τα ματάκια του. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται θα ήθελα να δω τους ανθρώπους που πήραν τα μάτια του. Δε ξέρω πως θα μπορέσω να διαχειριστώ να δω τα μάτια του να με κοιτάνε ξανά» αποκάλυψε σε άλλο σημείο η πρώην σύντροφός του.

«Τη σύντροφό του δεν την ενημερώσαμε για την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανά του γιατί είχε χαθεί η επαφή πλέον. Δε νομίζω να έφερνε αντίρρηση. Ήξερε το μεγαλείο της ψυχής του Αία και ήξερε ότι αυτό ήταν κάτι που σίγουρα θα το ήθελε», κατέληξε η Στέλλα Τσιάτσιου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button