ΕνημέρωσηΟικονομία

Cenergy Holdings: Τελική επενδυτική απόφαση για τη μονάδα κατασκευής καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ

Την τελική απόφαση σχετικά με την επένδυση σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στη Βαλτιμόρη της πολιτείας του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Cenergy Holdings, σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου της 22ας Απριλίου 2024, το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης ήδη ολοκληρώθηκε.  Η θυγατρική της Εταιρείας, Hellenic Cables Americas, αγόρασε παραθαλάσσιο οικόπεδο στην τοποθεσία Wagners Point της Βαλτιμόρης, έκτασης περίπου 153.800 τ.μ. (38 acres), αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μακρά διαδικασία δέουσας επιμέλειας και ελήφθησαν όλες οι συνήθεις σε ανάλογες συναλλαγές εγκρίσεις.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου χερσαίων καλωδίων για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ανάγκης των ΗΠΑ για αναβαθμίσεις του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με κόστος περίπου 200 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ακινήτου.

Ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, η αδειοδότηση προχωρά κανονικά και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.  Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει περαιτέρω επέκταση για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων, που θα εξαρτάται όμως από τις τελικές συμφωνίες απορρόφησης των παραγόμενων καλωδίων από τους κατασκευαστές των έργων και τις σχετικές τελικές επενδυτικές αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια του δελτίου τύπου της 20ης Δεκεμβρίου 2021, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι, μετά την απόφαση της Ørsted να αναθεωρήσει το έργο της στα παράλια του Ατλαντικού (αιολικό πάρκο Skipjack Wind), οι συζητήσεις σχετικά με πιθανή συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας και της Ørsted διακόπηκαν.  Θα επανεξεταστούν, εφόσον προχωρήσει αυτή η προσπάθεια αναθεώρησης.

To άρθρο Cenergy Holdings: Τελική επενδυτική απόφαση για τη μονάδα κατασκευής καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button