ΕνημέρωσηΟικονομία

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Παγώνει τα τέλη αεροδρομίου για φέτος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) ανακοινώνει ότι, μετά από διαδικασία διαβούλευσης με τους χρήστες του αεροδρομίου, η οποία ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2024 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2024, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τέλη αεροδρομίου για το 2024, με εξαίρεση την αύξηση της Χρέωσης Εξυπηρέτησης Επιβατών (Passenger Terminal Facility charge – PTF).

Η Χρέωση Εξυπηρέτησης Επιβατών στον ΔΑΑ οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Νοεμβρίου, 2024, ως αποτέλεσμα της επερχόμενης μείωσης στο Τέλος Εκσυγχρονισμού & Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ) που θα πραγματοποιηθεί από την 1 Νοεμβρίου 2024,
όπως προβλέπεται στο άρθρο 52 του Ν. 4465/2017, και αποσκοπεί στην αποκατάσταση τυχόν απώλειας εσόδων μέσω ισόποσης αναπροσαρμογής της χρέωσης PTF. 

Η τροποποίηση αυτή διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται σε όλους τους χρήστες του αεροδρομίου, διατηρώντας παράλληλα ένα σταθερό συνολικό επίπεδο χρεώσεων και με ουδέτερο αντίκτυπο για τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες αντίστοιχα.

Η ανάλυση των αναπροσαρμοσμένων Χρεώσεων Αεροδρομίου, με ισχύ από την 1 Νοεμβρίου 2024, είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ.

Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης όλων των χρηστών του αεροδρομίου, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη υλοποίηση του εκτεταμένου σχεδίου επέκτασής του.

To άρθρο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Παγώνει τα τέλη αεροδρομίου για φέτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button