ΕνημέρωσηΠολιτική

«Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί»

«Η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους αγρότες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης κατά την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την «ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» στην Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις αποφάσεις των επιτροπών αγροτικών συλλόγων, ανέφερε ότι «εν’ όψει των αποφάσεων που θα λάβουν σήμερα οι αγρότες μας που βρίσκονται στους δρόμους, θέλω να επισημάνω ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο μαζί τους. Σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί».

«Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί με τους αγρότες. Αποφάσεις που διασφαλίζουν ένα πιο σταθερό μέλλον στην αγροτική παραγωγή, χωρίς όμως να υπονομεύουν το αύριο της χώρας και συνολικά τις μακροχρόνιες θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «το μέλλον μας είναι κοινό και διαμορφώνεται μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια, με συναινέσεις και διάλογο, όχι με αντιπαραθέσεις και αρνήσεις. Τα προβλήματα στις δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση συνεννόηση, στα οποία η Κυβέρνηση επιμένει».

Μετά την δήλωση του κ. Αυγενάκη ξεκίνησε η συζήτηση επί της Αρχής του νομοσχεδίου με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button