Διεθνή επικαιρότητα

EΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Έως και το 2027 το «Ράλλυ των Θεών» στο WRC

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Δύο μήνες να απομένουν για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι προγραμματισμένο να γίνει από τις 5-8 Σεπτεμβρίου. Οι ειδικές διαδρομές ετοιμάζονται και εκεί όπου χρειάζεται γίνονται επιδιορθώσεις. Όλοι δουλεύουν πυρετωδώς ώστε όταν θα έρθουν στη χώρα μας οι εργοστασιακές ομάδες να μην υπάρχει ούτε μια εκκρεμότητα. Πρέπει να πάρουμε και πάλι άριστα. ‘Όπως πήραμε τις προηγούμενες χρονιές όταν το WRC επέστρεψε στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν το 2021 όταν άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις. Ο αγώνας πήρε μία θέση στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, έχοντας για πρώτη φορά την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως και την ισχυρή υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο ελληνικός αγώνας του WRC πέτυχε πολλά, με σημαντικότερο ότι επαναπροσδιόρισε την αξία του στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέας Σιάμισης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Σήμερα η σημαντικότερη επιβεβαίωση έρχεται με την επίσης διετή επέκταση της συμφωνίας με την ΕΚΟ, που, επεκτείνοντας την πρόσφατη τετραετή συνεργασία, θα παραμείνει έως και το 2027, Χορηγός Ονόματος και Μεγάλος Χορηγός του αγώνα. Η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί, φαίνεται με την υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter, για την ένταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος το 2026 και το 2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού η διοργανώτρια αρχή άναψε το πράσινο φως και υπεγράφη ότι το «Ραλλυ των Θεών» θα είναι τουλάχιστον μέχρι το 2027 στο WRC, ήρθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Η Motorsport Greece και το WRC Promoter τελικά συμφώνησαν να επιστρέψει το EKO Rally Acropolis το μήνα Ιούνιο και όχι τον Σεπτέμβριο. Έτσι φέτος θα γίνει για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο και από του χρόνου θα γίνεται τον Ιούνιο.

Οι ανακοινώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέα Σιάμισιη και του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΚΟ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Στη σύγχρονη ιστορία του το Ράλλυ Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού. Κατά την τετραετία που προηγήθηκε, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εδραιώθηκε εκ νέου στον φυσικό του χώρο. Στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο. Το πέτυχε μέσω σωστά προετοιμασμένης προσέγγισης και συλλογικής προσπάθειας που συνεχίζεται σήμερα αλλά και επεκτείνεται για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον αγώνα ένα ασφαλές πεδίο δημιουργικότητας. Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω τη HELLENiQ ENERGY για τη διαρκή στήριξη στον αγώνα μέσω της ΕΚΟ. Συνεργασίες με ανάλογη πορεία στο χρόνο δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Κυρίως σημαίνει ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ίδια ενέργεια, με στόχο χρόνο με το χρόνο τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα αποτελεί διαφήμιση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Ένα από τα πλέον ιστορικά αυτοκίνητα του αγώνα, η Lancia Rally 037.

Από την πλευρά της ΕΚΟ, την επέκταση της συνεργασίας με τον αγώνα σχολίασε o Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης:

«Το EKO Acropolis Rally είναι ένας από τους ιστορικότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επέκταση της στήριξής μας ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του EKO Acropolis Rally, μέχρι και το 2027. Η κίνησή μας για να ενισχύσουμε τον ιστορικό αυτό θεσμό,  αντανακλά και τη δέσμευση της ΕΚΟ να στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, αλλά και την προβολή της Ελλάδα μας συνολικότερα. Είναι τιμή μας που καταφέραμε να αναβιώσουμε αυτή τη μακροχρόνια παράδοση και να την τοποθετήσουμε ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξή του και την επέκταση της συνεργασίας με το WRC, που διασφαλίζει τη διεξαγωγή του EKO Acropolis Rally μέχρι το 2027 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς όλους τους συνεργάτες μας, που συμβάλουν διαχρονικά στην επιτυχημένη πορεία του θεσμού αλλά και τα στελέχη μας που έχουν αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια και τη στηρίζουν. Με την εγγύηση της ΕΚΟ ως Μεγάλου Χορηγού, την ισχυρή υποστήριξη της Πολιτείας, τη διαρκή δέσμευση των διοργανωτών και την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα, που θα διαφημίζει τη χώρα μας διεθνώς».

Στη σύγχρονη πορεία του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αναφέρθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter. Ο Jona Siebel μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση λέγοντας: «Τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν δυνατό χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη μέρα. Γνωρίζουμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συνεχίσει να αποτελεί μοναδικό ακρογωνιαίο λίθο του Πρωταθλήματος».

Η ΕΚΟ μετρώντας 13 χρόνια αδιάλειπτης στήριξης, αποτελεί τον πιο μακροχρόνιο χορηγό του EKO Acropolis Rally.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERY κ. Ανδρέας Σιάμισιης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 5 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει το ΕKO Acropolis Rally 2024 . Η ΕΚΟ είναι επίσης Μεγάλος Χορηγός του “EKO Service Park” και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής “EKO Super Special Stage”, η οποία θα διεξαχθεί σε μία τοποθεσία – έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα!

Μετά το πέρας των σημαντικών δηλώσεων οι προσκεκλημένοι παρέμειναν στο χώρο της εκδήλωσης, σε μια μοναδική μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα σταρ Σάκη Ρουβά.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button