ΕνημέρωσηΠολιτική

Ελλάδα και Κύπρος αξιόπιστοι διαμεσολαβητές στη Μέση Ανατολή

Την ισχυροποίηση των άρρηκτων δεσμών Ελλάδας και Κύπρου επαναβεβαίωσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την ολοκλήρωση του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Αθήνας και Λευκωσίας.

Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας τόνισε ο πρωθυπουργός  πρόσθεσε ότι όσον αφορά στο Κυπριακό προσβλέπουμε στον άμεσο διορισμό νέου απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις.

«Η Ελλάδα επιμένει στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και η πρόοδος αυτή θα είναι προς όφελος και του Κυπριακού» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα. «Διαχωρίζουμε», επανέλαβε, «την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και την δράση της από τον Παλαιστινιακό λαό και την ηγεσία του και Αθήνα και Λευκωσία τάσσονται υπέρ της άνευ όρων απελευθέρωσης των ομήρων».

Για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης είπε ότι είμαστε παρόντες και συντονίζουμε κάθε πρωτοβουλία και έχουμε διαχρονικές σχέσεις αξιοπιστίας τόσο με το Ισραήλ όσο και τον αραβικό κόσμο. «Είμαστε αξιόπιστοι διαμεσολαβητές, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button