Διεθνή επικαιρότητα

Γαλλία: Φόβοι για νέες καταστροφικές πλημμύρες – Στο κόκκινο ο βορράς

Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθούν να βρίσκονται οι γαλλικές Αρχές στο Πα ντε Καλέ καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν την βόρεια Γαλλία για έκτη μέρα στη σειρά. 

Όπως μεταδίδει το ΑFP, η μετεωρολογική υπηρεσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό πάνω από 100 πόλεις, ενώ τουλάχιστον 200 σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές τις επόμενες ημέρες ύστερα από σχετική οδηγία των Αρχών.

«Την προηγούμενη νύχτα το νερό έφτασε το ένα μέτρο στους δρόμους. Έβρεξε για δέκα λεπτά καταρρακτωδώς. Το νερό πήγε στα δύο μέτρα και όσο έβρεχε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Με τόση πολλή βροχή δεν υπήρχε περίπτωση» δήλωσε ο Μπρούνο Ντιμπόβ, σύμβουλος των δημοτικών Αρχών για τις πλημμύρες.

Οπως τόνισε στoν Le Μonde«σε ορισμένα μέρη έπεσαν πάνω από 400 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερο από το ποσό που συνήθως καταγράφεται τον Νοέμβριο, που είναι ήδη η πιο βροχερή περίοδος του έτους. Από τις 18 Οκτωβρίου, το Hauts-de-France δεν έχει δει ούτε μια μέρα χωρίς βροχή. Πέρα από την ένταση της βροχόπτωσης, είναι επίσης η διάρκεια που είναι εξαιρετική».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button