ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Η επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων το πρωί του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου, σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, «δεν αφήνουν να σκεφτούμε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος «προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο επιτιθέμενος, που είναι υπήκοος του Μαλί και «διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει», σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν «φάρμακα», πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές, μιλώντας στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Λιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας επιτέθηκε σε «τρεις χρήστες» του σταθμού «με μαχαίρι και σφυρί», προκαλώντας «τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου», η κατάσταση του οποίου έχει «σταθεροποιηθεί», αλλά «η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο» σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο Νουνιές, αντίθετα με αυτό που είχαν πει αρχικά αστυνομικές πηγές.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ.

«Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του στην Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση» θα επιτρέψουν να επιβεβαιωθεί αν «η τρομοκρατική υπόθεση μπορεί να αποκλειστεί» κατέληξε ο αστυνομικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε έκκληση για «σύνεση» όσον αφορά το κίνητρο του επιτιθέμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button