Ομορφιά

Η No1 άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς σου σε 10 μόλις λεπτά

Σύμφωνα με ερευνητές, υπάρχει μία άσκηση με την οποία μπορείς να γυμναστείς περισσότερο σε λιγότερο χρόνο.

Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες λένε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατήσεις μία συγκεκριμένη θέση για δύο λεπτά την ημέρα.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το να κάνεις σανίδα για σύντομο χρονικό διάστημα κάθε μέρα, για δύο εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία, να ενισχύσει όλες τις μυϊκές σου ομάδες και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σχεδόν σε 16.000 άτομα, το να κάνεις 4 σετ σανίδα των δύο λεπτών με ενδιάμεση ξεκούραση 1 λεπτού μεταξύ των σετ για 15 μέρες είναι αρκετό για να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη.

Η άσκηση σανίδα είναι η εξής: κρατάς το σώμα σου οριζόντια στηριζόμενο στους πήχεις και τα δάκτυλα των ποδιών, ενώ σφίγγεις τους κοιλιακούς σου και κρατάς τη σπονδυλική σου στήλη ευθυγραμμισμένη.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μία ανασκόπηση στο British Journal of Sports Medicine ανέλυσε 270 τεστ που διεξήχθησαν μεταξύ 1990 και 2023 και αφορούσαν σχεδόν 16.000 συμμετέχοντες. Η ομάδα παρατήρησε ότι όσοι ολοκλήρωσαν στατικές ασκήσεις, όπως η σανίδα, για συνολικά οκτώ λεπτά την ημέρα για δύο εβδομάδες είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνους που έκαναν πιο έντονη δραστηριότητα, όπως αερόβιες προπονήσεις και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης.

Ακόμη, οι μελετητές διαπίστωσαν μειώσεις τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε: «Συνολικά, η ισομετρική προπόνηση άσκησης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της συστολικής και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης».

Τέλος, η άσκηση σανίδα μπορεί να διαρκέσει για δύο λεπτά τη φορά, και αν επιθυμείς να ανεβάσεις το επίπεδο μπορείς να αυξάνεις κάθε φορά τη χρονική διάρκεια. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θεώρησαν ότι τα 10 με 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετός χρόνος για να δεις οφέλη.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button