ΕνημέρωσηΟικονομία

Η Toyota θέλει να κατασκευάσει SUV επιδόσεων

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το τμήμα Toyota Gazoo Racing έχει πάρει φόρα τον τελευταίο καιρό, προσφέροντας μια σειρά από εντυπωσιακά σπορ αυτοκίνητα (GR86 και GR Supra) και hot hatches (GR Yaris και GR Corolla) που έχουν μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αφεντικό του τμήματος πιστεύει ότι πρέπει να προστεθεί σε αυτά – όπως σχεδόν το επιτάσσει η εποχή μας- ένα SUV επιδόσεων.

Φυσικά η Toyota προσφέρει ήδη εκδόσεις GR Sport για τα περισσότερα από τα SUV της, οι οποίες περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις στο στυλ και την ανάρτηση. Ωστόσο, αυτές είναι πολύ πιο ήπιες σε σύγκριση με τα ολοκληρωμένα προϊόντα GR, τα οποία διαθέτουν αυξημένα επίπεδα ισχύος και πιο επιθετική αισθητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο Tomoya Takahashi δήλωσε: «Στο μέλλον, από τη δική μου άποψη, χρειαζόμαστε ένα SUV GR. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν SUV μόνο επειδή έχουν οικογένεια ή χρειάζονται χώρο. Για να επεκτείνουμε τη μάρκα μας, ίσως χρειάζεται ένα SUV επιδόσεων». Ωστόσο, το αφεντικό της Gazoo Racing δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει περιορισμένους πόρους όταν πρόκειται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, οπότε πρέπει να θέσει προτεραιότητες.

Η Toyota δεν θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει ένα SUV με έμφαση στις επιδόσεις σε αυτή την κατηγορία. Κατά τη διάρκεια των ετών έχουμε δει προϊόντα όπως το Volkswagen T-Roc R, το Cupra Formentor VZ5, το Mini Countryman JCW και το Hyundai Kona N που καταργήθηκε. Η κατάσταση είναι παρόμοια με τα σπορ τμήματα των πιο premium αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η BMW M, η Mercedes-AMG και η Audi Sport, που προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα SUV σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button