ΕνημέρωσηΠολιτική

IDF: Νέο βίντεο δείχνει χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείπουν την Γάζα

Μια ατελείωτη ουρά σχηματίζουν οι άμαχοι οι οποίοι σπεύδουν να εγκαταλείψουν την Βόεια Γάζα. Ο Ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την εκκένωση της Βόρειας Γάζας μέσω του οδικού άξονα Σαλάχ Αλ Ντιν.

Άνδρες γυναίκες και παιδιά, με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, κατευθύνονται πεζοί προς το νότο, ενώ γύρω τους όλα τα κτίρια είναι κατεστραμμένα από τις σφοδρές συγκρούσεις. Στο βίντεο διακρίνεται το όπλο στρατιωτικού του IDF, με τις ισραηλινές δυνάμεις να παρακολουθούν την έξοδο από την πόλη της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναρτώντας το βίντεο, ο εκπρόσωπος του IDF κατέστησε σαφές ότι «η περιοχή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας θεωρείται ζώνη σκληρής μάχης και ο χρόνος εκκένωσης τελειώνει».

«Κάτοικοι της Γάζας

Σας λέω ότι σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, το IDF επιτρέπει για άλλη μια φορά τη μετακίνηση μέσω του Σαλάχ Αλ Ντιν μεταξύ δέκα (10:00) το πρωί και τέσσερις (16:00) το απόγευμα. Αυτά τα συνημμένα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν πριν από περίπου μισή ώρα και δείχνουν μια απτή ανταπόκριση στις εκκλήσεις και τις απαιτήσεις μας. Μην ακούτε τι λένε ορισμένοι ηγέτες της Χαμάς από τα ξενοδοχεία τους στο εξωτερικό ή από τα υπόγεια μέρη οι οποίοι έχουν κανονίσει για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από την επόμενη φορά για να μετακινηθείτε νότια πέρα από το  Γουάντι Γάζα. Η περιοχή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας θεωρείται ζώνη σκληρής μάχης και ο χρόνος εκκένωσης τελειώνει. Συμμετέχουν (σ.σ. στην εκκένωση) εκατοντάδες χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και μετακινήθηκαν νότια τις τελευταίες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button