ΕνημέρωσηΠολιτική

Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να δημιουργήσει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, Ίδρυμα με την ονομασία Center for European Progress. Βασική επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς.

Το ίδρυμα που θα συστήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης,  θα έχει γραφεία στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο όλο εγχείρημα, θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη και απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την Ακροδεξιά.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ αποφάσισε να το κάνει τώρα πράξη μετά την ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Το γραφείο στην Νέα Υόρκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ και παράλληλα να ενεργοποιήσει όσους ευρωπαίους ζουν και εργάζονται εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εγχείρημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, όπως βάσιμα κανείς μπορεί να εικάσει, ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button