ΕνημέρωσηΟικονομία

Κακοκαιρία Daniel: Έρχονται οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον Daniel, όπως τόνισε σε δηλώσεις του o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας κατά την επίσκεψή του σήμερα (1.7.2024) στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Επίσης, σύντομα θα γίνει η καταβολή των υπολοίπων αποζημιώσεων για το 2023 της τάξης των 15 εκατ. ευρώ (περσινές εκκρεμότητες), δηλώνοντας παράλληλα ότι «ο ΕΛΓΑ είναι εδώ ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται». Και συνέχισε λέγοντας πως σύντομα θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος νόμος πλαίσιο που αφορά στην λειτουργία του οργανισμού. 

Επίσης, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται όπως είπε ο υπουργός με 110 συμβασιούχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθεί το έργο του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι λόγος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού όσο και ως προς τις υποχρεώσεις του.

«Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του ΕΛΓΑ», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στην εξόφληση των αποζημιώσεων από τον Daniel όσο και των υποχρεώσεων από το 2023.

Τέλος, μιλώντας για το νέο κανονισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των παραγωγών «λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν».

To άρθρο Κακοκαιρία Daniel: Έρχονται οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button