LifeStyle

Καλύβια: Πατέρας επιτέθηκε σε καθηγήτρια επειδή έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του

Επίθεση από γονέα δέχτηκε μια καθηγήτρια σε Γυμνάσιο των Καλυβίων, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια, εξυβρίζοντάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί αποχώρησε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το σκηνικό.

Αντιδρά ο σύλλογος διδασκόντων

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοιχτή επιστολή, που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές, οι καθηγητές (ο Σύλλογος Διδασκόντων) του σχολείου ανέφεραν τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατέρας μαθητή, στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του, εισέβαλε στον χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια και έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε τον λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλλε και εξύβριζε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη, η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

ΕΛΜΕ: «Ως σωματείο δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές»

O Σεραφείμ Σωτηρόπουλος, μέλος της ΕΛΜΕ, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση: «Η ποινή που επιβλήθηκε στον μαθητή, επιβλήθηκε ομόφωνα από όλο τον σύλλογο διδασκόντων.

Επέβαλαν την ποινή και στη συνέχεια είχαμε αυτά τα γεγονότα με τον πατέρα να εισβάλλει στο σχολείο και να κλείνει την πρώτα, χτυπώντας τη συνάδελφο στον ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των καθηγητών και εξύβρισε τους καθηγητές. Οι μαθητές ήταν παρόντες.

Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας την Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει, το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button