Ομορφιά

Κατρίνα Τσάνταλη: Χαρακτήρισαν το παιδικό της βιβλίο «ανήθικο» και «ανάρμοστο»

«Ανήθικο» και «ανάρμοστο» χαρακτήρισαν το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, «Οικογένεια είναι» μια ομάδα Κύπριων πολιτών.

Μάλιστα, το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω βιβλίο να αποσυρθεί από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου στη Λευκωσία της Κύπρου, όπως και έγινε.

Ο εκδοτικός οίκος μέσω του οποίου κυκλοφόρησε το βιβλίο η Κατρίνα Τσάνταλη , απάντησε για την απόσυρση του βιβλίου μέσω ανάρτησης στο Instagram.

Η απάντηση του εκδοτικού οίκου

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε “ανήθικο” και “ανάρμοστο” το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Οικογένεια είναι…”, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: “Αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρώτυπα”.

Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή να αποσυρθεί το βιβλίο από το νηπιαγωγείο της Λευκωσίας καθώς, όπως δήλωσε, το βιβλίο “προκαλεί”.

Ναι, προκαλεί.

Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μην μοιάζει με τις οικογένειες των υπολοίπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δυο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας.

Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια.

Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους», ανέφερε η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button