ΕνημέρωσηΠολιτική

Κώστας Σημίτης: «Με προσπάθεια, με επιμονή λύνονται τα προβλήματα» – Η εκδήλωση προς τιμήν του

Ο Κώστας Σημίτης, συνιδρυτής, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια λιτή αλλά ουσιαστική δήλωση, έδωσε τις προτροπές του κι έκλεισε την τιμητική εκδήλωση στον ίδιο που διοργάνωσε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση και η ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας. Όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κύριος Σημίτης.

«Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι, μία δικαιότερη κοινωνία. Ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο γιατί στις αλλαγές υπάρχουν συνήθως αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου όμως, ότι με προσπάθεια, με επιμονή λύνονται τα προβλήματα. Υπάρχουν και δύο λέξεις κλειδιά: Το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα».

«Παρά τα εμπόδια δεν πρέπει να διστάζουμε. Πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μία δημιουργική πρόοδο για να δώσουμε ευτυχία σε όλο και περισσότερους» συμπλήρωσε ο κύριος Σημίτης.

«Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την εκδήλωση «άνοιξε» η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή και το έργο του Κώστα Σημίτη.

 

 

 

To άρθρο Κώστας Σημίτης: «Με προσπάθεια, με επιμονή λύνονται τα προβλήματα» – Η εκδήλωση προς τιμήν του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button