ΕνημέρωσηΠολιτική

Μελόνι: Τα κονδύλια που αφορούν τον αγροτικό τομέα αυξάνονται από 5 σε 8 δισ. ευρώ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε, με δηλώσεις της από τη Σικελία, στις διεκδικήσεις των αγροτών της χώρας της και στη στάση του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται.

«Τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τον αγροτικό τομέα – ο οποίος για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας – αυξάνονται από πέντε σε οχτώ δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε η Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη της Κατάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι αγρότες που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων έκαναν γνωστό ότι αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, το απόγευμα – μετά τη συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση της ιταλικής πρωτεύουσας – θα ανακοινώσουν πότε πρόκειται να διαδηλώσουν στη Ρώμη, πολύ πιθανόν χωρίς τρακτέρ.

Τα οχήματα των αγροτών αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις πύλες εισόδου στην Αιώνια Πόλη, απ’ όπου οι αγρότες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις κεντρικές οδούς της.

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση, αλλά το «κίνημα των ιταλικών τρακτέρ» απάντησε ότι πρέπει να οριστεί συνάντηση με την πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button