ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Ιωάννης Μετσοβίτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης

Ο Ιωάννης Μετσοβίτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της εταιρείας του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ).

Πριν αναλάβει Γενικός Διευθυντής του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ), ο κ. Μετσοβίτης ηγήθηκε της ομάδας που προετοίμασε και ανέδειξε τους Διεθνείς Αερολιμένες της Ντόχα του Κατάρ (Διεθνής Αερολιμένας Hamad και Διεθνής Αερολιμένας Doha) που υποδέχθηκαν τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.

Με μακρά εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Μετσοβίτης ξεκίνησε την αεροπορική του σταδιοδρομία ως χειριστής αεροσκαφών και εκπαιδευτής πτήσεων. Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλους ανώτερου στελέχους στον κλάδο των αερολιμένων. 

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στη διευθυντική ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, ενώ ακολούθως εντάχθηκε στην ομάδα στελεχών του Διεθνούς Αερολιμένα Hamad και τέθηκε επικεφαλής των λειτουργιών των αερολιμένων του Κατάρ με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση υψηλής ποιότητας λειτουργιών και εμπειρίας επιβατών σε ένα δυναμικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Επιχειρησιακής Λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» (ΔΑΗΚ) έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης. Σε αυτή συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%).

Την κατασκευή του νέου αεροδρομίου που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα, υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ και ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αεροδρομίου σύμφωνα με ένα σύνολο τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών το οποίο θα ικανοποιεί τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες κίνησης.

To άρθρο Ο Ιωάννης Μετσοβίτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button