ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ πιστεύει στην «κινητοποίηση της γαλλικής αριστεράς»

Ο Σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί «να ελπίζει στην κινητοποίηση της γαλλικής αριστεράς», μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, εκτιμώντας ότι η γειτονική χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την άκρα δεξιά υιοθετώντας «προοδευτικές πολιτικές», όπως κάνει η Ισπανία «εδώ και έξι χρόνια».

«Εξακολουθώ να ελπίζω στην κινητοποίηση της γαλλικής αριστεράς», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser o Σάντσεθ, υπογραμμίζοντας «τη σημασία να βασιζόμαστε σε προοδευτικές πολιτικές, σε προοδευτικές κυβερνήσεις που αποδεικνύουν, όπως το κάνει η ισπανική κυβέρνηση, ότι τα ψέματα και τα fake news μπορούν να αποδομηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θεωρεί «δεδομένη τη νίκη της άκρας δεξιάς», επισημαίνοντας ότι «κερδίζουμε πάντα απέναντι στην άκρα δεξιά κυβερνώντας, υιοθετώντας προοδευτικές πολιτικές», αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ισπανίας τα τελευταία «έξι χρόνια».

«Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πολεμήσουμε δημοκρατικά την άκρα δεξιά. Και αυτό πρέπει να γίνει με την κινητοποίηση των πολιτών», κατέληξε ο Σάντσεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button