ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Νετανιάχου δεν θέλει να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή τον έλεγχο της Γάζας μετά τον πόλεμο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι θέλει «κάτι άλλο» και όχι την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς για να αναλάβει τη διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο.

«Δεν μπορεί να υπάρξει εκεί μια εξουσία υπό τη διοίκηση κάποιου που, περισσότερες από 30 ημέρες μετά τη σφαγή (σ.σ. της 7ης Οκτωβρίου), δεν την έχει ακόμη καταδικάσει. Θα πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο εκεί πέρα (σ.σ. στη Γάζα). Άλλα σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει ο δικός μας έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας χρειάζεται πλήρης έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας, με τη δυνατότητα να μπαίνουμε όποτε θέλουμε για να διώχνουμε τους τρομοκράτες που μπορεί να επανεμφανιστούν», επέμεινε.

«Δεν θα υπάρχει πολιτική εξουσία που θα διδάσκει στα παιδιά της το μίσος για το Ισραήλ, το μίσος για τους Ισραηλινούς», συνέχισε ο Νετανιάχου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται ότι στα σχολικά προγράμματά τους διδάσκουν τη βία και το μίσος ή δαιμονοποιούν οι μεν τους δε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την επόμενη ημέρα η Γάζα θα είναι αποστρατιωτικοποιημένη, δεν θα υπάρχει πλέον απειλή προερχόμενη από τη Γάζα για το Ισραήλ. Η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου απέδειξε οριστικά ότι σε κάθε μέρος η ασφάλεια του οποίου δεν ελέγχεται από το Ισράηλ θα επιστρέψει ο τρόμος. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη Δυτική Όχθη», είπε ο Νετανιάχου αναφερόμενος στα κατεχόμενα εδάφη όπου ο ισραηλινός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του τον τελευταίο μήνα, φτάνοντας μέχρι και την καρδιά πόλεων που θεωρητικά ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button