ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί το περιοδικό TIME. Με τίτλο: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας» περιγράφει το πως απευθύνεται στους πολίτες μέσα από τα social media αλλά παράλληλα φιλοξενεί και δηλώσεις του.

Εξηγεί γιατί αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνεί με τους πολίτες μέσα από το TikTok εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό «στημένο» και όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι και μάλιστα πολλές φορές αυτοσαρκαστικό. «Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», αναφέρει το TIME.

«Νομιμοποίησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου τον Φεβρουάριο – καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα, και πρακτικά τη μόνη χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, που το έκανε. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της ισχυρής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Ήταν θέμα αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το σωστό», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί σύμφωνα με το περιοδικό έχει αφήσει πολλούς με την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένα διαφορετικό είδος συντηρητικού ηγέτη. Κοινωνικά φιλελεύθερος, υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνο με σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να καυχηθεί ότι κέρδισε την επανεκλογή του με υψηλότερο ποσοστό ψήφων από την πρώτη φορά. «Αυτή φαίνεται να είναι μια φόρμουλα που λειτούργησε καλά για εμάς πολιτικά», λέει.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι δεν κυβέρνησε πάντα με ούριο άνεμο. Έχει δεχθεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και αστοχιών. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ, μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη υπόθεση. «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», παραδέχεται.

Στο δημοσίευμα το περιοδικό TIME συστήνει τον Έλληνα πρωθυπουργό στους αναγνώστες του και αναφέρεται σε όλα τα βήματα που έγιναν στην οικονομία έτσι ώστε να αφήσει πίσω τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά σε όλα τα γεγονότα που κόστισαν στην κυβέρνηση όπως η τραγωδία των Τεμπών, το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, οι παρακολουθήσεις αλλά και την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία απέναντι στην ρωσική εισβολή αλλά και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό και τον προειδοποιητικό βομβαρδισμό των Ρώσων ενώ συναντιόταν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το δημοσίευμα κλείνει ως εξής: «Οι άνθρωποι ξεχνούν, μεταξύ των δεκαετιών του ’50 και του ’70, η ελληνική οικονομία ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον ΟΟΣΑ, μετά την Ιαπωνία», λέει. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά αλλά ο Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εξάλλου, λέει με ένα αμυδρό χαμόγελο, «δεν είναι ότι δεν το έχουμε ξανακάνει».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button