ΕνημέρωσηΠολιτική

«Οι Ελληνικές Αρχές μας επέτρεψαν να φύγουμε» – Η πρώτη αντίδραση του επιχειρηματία από το Καζακστάν για τη φωτιά στην Ύδρα

ΎΗ αυτοψία ολοκληρώθηκε και όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η φωτιά στην Ύδρα ξεκίνησε από κροτίδα, που πλέον δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Επιπλέον, έδειξε πως η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα πυροτεχνήματα.

Η έρευνα συνεχίζεται με βασικό ερώτημα εάν είχε ενημερωθεί ο Εισαγγελέας όταν αφέθηκαν να φύγουν οι επιβάτες του πλοίου για το Καζακστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας του, ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν, απορρίπτει τις κατηγορίες της Εισαγγελίας σχετικά με συνέργεια στην φωτιά σε πευκοδάσος στην Ύδρα, λέγοντας ότι αυτός και οι καλεσμένοι του δεν συμμετείχαν στο συμβάν.

Η δίωξη της Εισαγγελίας Πειραιά αφορά τους οκτώ ενήλικους επιβάτες της θαλαμηγού, καθώς οι υπόλοιποι δύο ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών του Καζακστάν.

Σημειώνεται ότι οι μισθωτές του σκάφους έφυγαν από την Ελλάδα, χωρίς να εξεταστούν από τις ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καζάκος επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι νοίκιασε τη θαλαμηγό «Περσεφόνη 1» για την περίοδο από 15 έως 22 Ιουνίου, για να οργανώσει μια κρουαζιέρα για τον ίδιο και τους καλεσμένους του στα ελληνικά νησιά, και ανέφερε ότι οι Καζάκοι που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών τους.

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό νησί της Ύδρας. Για να είμαι σαφής, ναύλωσα τη θαλαμηγό «Persefoni I» για την περίοδο από τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 22 Ιουνίου 2024, προκειμένου να οργανώσω μια κρουαζιέρα για εμένα και τους καλεσμένους μου στα ελληνικά νησιά. Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν διατύπωσαν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον μου ή εναντίον των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίσαμε το ταξίδι μας, όπως αυτό είχε ήδη προγραμματιστεί. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων είχαν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατά την επιστροφή μας τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν στον Τύπο, και αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε το οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που προβλέπονταν στη θαλαμηγό. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα της θαλαμηγού ή από οποιαδήποτε άλλα τρίτα πρόσωπα να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά. Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνάς τους. Καθώς η έρευνα είναι υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν πρέπον να προβώ σε περαιτέρω σχόλια ή εικασίες αυτήν τη στιγμή».

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button