ΕνημέρωσηΟικονομία

Ολική επαναφορά της τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη έξω από το υπ. Εργασίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την έκρηξη, στο σημείο του τρομοκρατικού χτυπήματος, το μόνο που είχε μείνει από τον μηχανισμό ήταν ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο και ένα από τη σακούλα. Αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ήταν «ιδανικό» λόγω λαμαρίνας που «έστειλε» το ωστικό κύμα στο υπουργείο. Αυτό δείχνει πως ήξεραν οι δράστες ακριβώς πώς να κινηθούν και επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση.

«Αναβίωση της τρομοκρατίας ή ολική επαναφορά»

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί στις Αρχές το γεγονός πως μέσα σε 1,5 μήνα έχουν εμφανιστεί δύο καινούριες τρομοκρατικές οργανώσεις. Η αντιτρομοκρατική μιλάει για αναβίωση της τρομοκρατίας ή για ολική επαναφορά.

Σύμφωνα με το OPEN, οι αναλυτές λένε πως η οργάνωση που τοποθέτησε τον μηχανισμό στη Σταδίου θέλει να είναι η κορωνίδα στη νεοτρομοκρατία. Καταλήγουν στο συμπέρασμα πως σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν γνωστές δύο τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αποκλείουν το διευθυντήριο να είναι το ίδιο – δηλαδή πρόσωπα ή πρόσωπο που έπαιξαν τον ρόλο τους τα προηγούμενα χρόνια και πλέον να χρησιμοποιούν καινούρια πρόσωπα, ως εκτελεστικούς βραχίονες. Το μήνυμά τους είναι πως υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις που ήρθαν για να μείνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιοι πλέον φοβούνται το εξής: Επειδή φαίνεται πως η οργάνωση που εξαπέλυσε την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας έχει αλματώδη επιχειρησιακή εκτέλεση, φοβούνται το επόμενο χτύπημα.

Δηλαδή, φοβούνται εάν οι δράστες θα περάσουν ξαφνικά από τη βόμβα, παρακάτω, σε ένα αιματηρό χτύπημα. Εκεί θα γνωστοποιήσουν και το οπλοστάσιό τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button