Διεθνή επικαιρότητα

Ολονύκτιοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – Επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη

Το Al Jazeera αναφέρει ότι έπεσαν βόμβες κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια που ισοπεδώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, η εν λόγω επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 19 άνθρωποι καθώς επλήγη κτήριο κοντά στη Τζαμπαλίγια.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι τα στρατεύματα της ταξιαρχίας πεζικού Ναχάλ κατέλαβαν ένα προπύργιο της Χαμάς, γνωστό ως φυλάκιο 17, στη δυτική Τζαμπαλίγια μετά από 10 ώρες μάχης.

Ακόμη ανέφεραν ότι εντόπισαν πολλά όπλα και αποκάλυψαν φρεάτια σήραγγας, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρίσκεται δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο και οδηγούσε σε μια «εκτεταμένη υπόγεια διαδρομή».

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στον καταυλισμό Αμάρι στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί.

Δραματική είναι η κατάσταση των Παλαιστινίων που δεν έχουν φύγει προς το νότο καθώς έχει προκύψει κρίση νερού για τους κατοίκους της Γάζας, αναγκάζοντας τους να σχηματίζουν μεγάλες ουρές και να περιμένουν για ώρες για μια ευκαιρία να πάρουν μια πενιχρή ποσότητα.

«Δεν μπορούμε να βρούμε νερό», δήλωσε ο κάτοικος Μοχάμεντ Ρακίμπα. “«Ολόκληρη η περιοχή επιβιώνει από αυτή τη μάνικα νερού. Περίπου 20.000 οικογένειες πίνουν από αυτό το λάστιχο νερού».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button