ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Οπαδική βία: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τα γήπεδα

Το απόγευμα της Πέμπτης (1/2/2023) αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οπαδική βία.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα (1/2/2023) η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τα «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Το απόγευμα, αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με την υπουργική τροπολογία που αφορά την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού για το 2024 καθώς και οι διατάξεις που αφορούν τις ρυθμίσεις για το αγροτικό ρεύμα στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.

Χθες στην Ολομέλεια προσήλθαν και τοποθετήθηκαν επί του σχεδίου νόμου αλλά και επί της τροπολογίας οι πρόεδροι των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης ενώ παρέμβαση έκανε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Συνολικά εγράφησαν για να μιλήσουν 35 βουλευτές εκ των οποίων χθες τοποθετήθηκαν 29 βουλευτές καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Επί του σχεδίου νόμου τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε τη διάταξη της τροπολογίας για την εκκίνηση των διαδικασιών για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού για το 2024, ενώ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος τη διάταξη της τροπολογίας που αφορά το αγροτικό ρεύμα σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκε να αρχίσει στις 10 το πρωί.

To χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης, σε νομοθετικές βελτιώσεις- προσθήκες που κατέθεσε κατά την β’ ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, προβλέπεται ότι από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ανοίγουν για τους φιλάθλους και πάλι τα γήπεδα.

Ημέρα όπου η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας θα έχει και τις νέες αρμοδιότητες για την εισήγηση και επιβολή των αυστηρών διοικητικών κυρώσεων στα γήπεδα όπου σημειώνονται φαινόμενα οπαδικής βίας.

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθεται σε ισχύει η λειτουργία των νέων καμερών εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League και του μπάσκετ.

Από τnν Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα της πλατφόρμας ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου των κατόχων αθλητικών εισιτηρίων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Επίσης, με προσθήκη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο η ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας από την Εθνική Επιτροπή Συντονισμού που συστήνεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπεγράφη στο Σαιν Ντενί (Saint-Denis) της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Οπαδική βία: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τα γήπεδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button