ΕνημέρωσηΠολιτική

Οπαδική βία: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή

Με τις τοποθετήσεις βουλευτών, τις δευτερολογίες των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τα «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» και των τροπολογιών στην Ολομέλεια.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2) αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία του σχεδίου νόμου και των τροπολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ Παναγής Καππάτος, ανοίγοντας τον τελευταίο κύκλο ομιλητών, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό «γίνεται ένα καθοριστικό βήμα απέναντι στις βίαιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, που στοιχειώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και απλώνεται ένα πέπλο προστασίας για τους φιλάθλους και όλους όσοι επηρεάζουν οι έκνομες συμπεριφορές αυτού του είδους».

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως αναμορφώνεται πλήρως η ηλεκτρονική εποπτεία αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συμμετοχή των ομάδων, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη θέσπιση συγκεκριμένων ελέγχων, συμβάλλοντας καταλυτικά, τόσο στην αντιμετώπιση της βίας όσο και στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών μέσα από ένα νέο σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται, είπε για «ένα νομοσχέδιο που λαμβάνει υπόψη του όλες τις καλές διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε ενάντια στην βία» και επισήμανε ότι «το κρίσιμο είναι να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα».

Παράλληλα, με αφορμή την διάταξη της τροπολογίας για το αγροτικό ρεύμα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «για εμάς, εχθρός δεν είναι οι αγρότες αλλά τα προβλήματα των αγροτών. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός πήγε στους αγρότες και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν πρωθυπουργό να πηγαίνει να αναγνωρίζει λάθη και να λέει ελάτε να συζητήσουμε» και πρόσθεσε πως «δίνονται λύσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού» αυτό όμως «που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό είναι τα μπλόκα και να κλείνουν οι δρόμοι. Εμείς θέλουμε το διάλογο και την συνεργασία και με τους αγρότες και με τους μαθητές και με τους φοιτητές αλλά όχι με κλειστούς δρόμους, κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης, από τη δική του πλευρά, ανέφερε ότι «φοβόμαστε ότι παρά τη στήριξη στην οποία παρέχουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στο νομοσχέδιο, δεν πιστεύω ότι θα δώσει λύση στα ζητήματα, γιατί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τα ζητήματα αυτά είναι ένας τρόπος εξόχως υποκριτικός και δεν έχει και καμία σχέση με αυτά τα οποία κατά περιόδους αναλύσαμε, ειδικά την προεκλογική περίοδο και του 2019 και του 2023 για τις σχέσεις σας με το επιτελικό κράτος».

Επισήμανε πως «έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι τα γήπεδα ανοίγουν στις 12 Φεβρουαρίου, αλλά τα μέτρα τα οποία δεσμεύεστε να φέρετε θα εφαρμόζονται από τις αρχές Μάρτη και στις αρχές Απρίλη».

Ο βουλευτής σημείωσε μεταξύ άλλων πως «βία για εμάς δεν είναι αποκομμένη από αυτό το οποίο συμβαίνει συνολικά στην ελληνική κοινωνία», ενώ παράλληλα ανέδειξε τις αντίξοες συνθήκες όπου έχουν αφεθεί οι αθλητές να προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις βουλευτών, εισηγητών και αγορητών των κομμάτων, ενώ τον λόγο για να τοποθετηθεί έχει ζητήσει και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου και των τροπολογιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button