ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ορφανό» αποτύπωμα ενισχύει το σενάριο για νέα γενιά τρομοκρατών

Την πεποίθηση ότι στο επιχειρησιακό σκέλος των πρωτοεμφανιζόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν στρατολογηθεί νέα πρόσωπα, «νέο αίμα» που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και άρα δυσκολεύει την Αστυνομία στον εντοπισμό τους, επιβεβαιώνει ένα πολύτιμο εύρημα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Ένα ορφανό αποτύπωμα  στην βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί, τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία δεν εξερράγη.

Oι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ακολουθούν την θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των ατόμων από το αντάρτικο πόλεως που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτύπωμα παραμένει «ορφανό» αφού δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία βάση δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βομβιστής δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ για κάτι στο παρελθόν. Γεγονός που κατά τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής παραπέμπει σε νέα άτομα που έχουν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών που η εγχώρια τρομοκρατία είχε σιγήσει.

Νέα γενιά τρομοκρατών

Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυση των προφίλ παλαιών της τρομοκρατίας, ως «καθοδηγητών» που ενδεχομένως προχώρησαν στην στρατολόγηση και στην εκπαίδευση της «νέα γενιάς» για να συνεχίσει εκείνη την δράση οργανώσεων που ανέστειλαν την τελευταία πενταετία την δράση τους, όπως ήταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με νέες «ετικέτες» και νέες οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη για την  απόπειρα στο Γουδί είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Αντίστοιχα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας την ευθύνη ανέλαβε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση κειμένου με τις θέσεις της κάτι που επιτείνει τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button