ΕνημέρωσηΟικονομία

Παπαθανάσης – ΕΣΠΑ: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στη χρηματοδότηση δράσεων για απασχόληση, εκπαίδευση, ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνική συνοχή

Τις εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων και των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ.

Το Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, με συνολικό προϋπολογισμό 4,16 δισ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εγκρίθηκε από τα πρώτα ανάλογα προγράμματα στην Ε.Ε., ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, σκοπό έχει την ενίσχυση της απασχόλησης, δίνοντας έμφαση σε νέες και νέους έως 29 ετών, τη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης χωρίς αποκλεισμούς, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης, την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, κ.α.

Το Πρόγραμμα σημειώνει σημαντική πρόοδο ως προς την υλοποίησή του κι έχουν ήδη εκδοθεί Προσκλήσεις χρηματοδότησης προς τους φορείς υλοποίησης ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας ήδη τον στόχο που είχε τεθεί για το τέλος του 2024, ενώ έχουν ενταχθεί έργα με κοινωνικό αποτύπωμα άνω του 1 δισ. ευρώ.

To άρθρο Παπαθανάσης – ΕΣΠΑ: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στη χρηματοδότηση δράσεων για απασχόληση, εκπαίδευση, ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνική συνοχή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button