Μόδα

Πολυβιταμίνες: Η καθημερινή πρόσληψη δεν συνδέεται με τον μειωμένο κίνδυνο θανάτου

Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της τακτικής χρήσης πολυβιταμινών από υγιείς ενήλικες και του μειωμένου κινδύνου θανάτου, διαπίστωσε μια μεγάλη ανάλυση δεδομένων από σχεδόν 400. 000 ενήλικες στις ΗΠΑ.

Πολλοί ενήλικες στις ΗΠΑ λαμβάνουν πολυβιταμίνες με την ελπίδα να βελτιώσουν την υγεία τους. Ωστόσο, τα οφέλη και οι βλάβες από την τακτική λήψη πολυβιταμινών παραμένουν ασαφή. Στην παρούσα μελέτη, αναλύθηκαν δεδομένα από τρεις γεωγραφικά διαφορετικές μελέτες, οι οποίες περιελάμβαναν συνολικά 390.124 υγιείς ενήλικες των ΗΠΑ που παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι έπαιρναν καθημερινά πολυβιταμίνες είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με όσους δεν τις έπαιρναν. Δεν υπήρχε επίσης διαφορά στη θνησιμότητα από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις. Τα αποτελέσματα προσαρμόστηκαν για παράγοντες όπως η εθνικότητα, η εκπαίδευση και η ποιότητα της διατροφής.

Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθεί η χρήση πολυβιταμινών και ο κίνδυνος θνησιμότητας σε άλλους πληθυσμούς, όπως εκείνοι με αποδεδειγμένες διατροφικές ελλείψεις, και να εκτιμηθεί ο πιθανός αντίκτυπος της τακτικής χρήσης πολυβιταμινών σε άλλες συνθήκες υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση.

Η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button