Ομορφιά

Πώς να εντάξετε το κόκκινο χρώμα στο σαλόνι σας

Το κόκκινο είναι το χρώμα που αναδεικνύεται από τους ειδικούς του design και της εσωτερικής διακόσμησης, ως η τοπ τάση της χρονιάς.

Το κόκκινο είναι ένα έντονο και ζωηρό χρώμα που αποπνέει ενέργεια και πάθος και συχνά εντοπίζεται σε τοίχους, έπιπλα, αλλά και αντικείμενα – ανάλογα τα γούστα.

Πώς να εντάξεις το κόκκινο στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που ζεσταίνει, που διεγείρει και που μπορεί να κατακλύσει τις σκέψεις, γι’ αυτό και δεν ενδείκνυται για υπνοδωμάτια και χώρους όπου απαιτείται υψηλή συγκέντρωση, όπως δωμάτια εργασίας ή μελέτης.

Το κόκκινο χρώμα σε ένα μικρό σαλόνι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το μέγεθος του χώρου διαβίωσης: αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το κόκκινο στους τοίχους, το δωμάτιο πρέπει να είναι μεγάλο, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακόμη μικρότερο.

Οι κόκκινοι τοίχοι δεν συνιστώνται σε ένα μικρό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να πειραματιστείς με ορισμένα έπιπλα ή αντικείμενα σ’ αυτή την απόχρωση. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις κόκκινο στο καθιστικό σου επιλέγοντας έναν διθέσιο καναπέ, μια πολυθρόνα, διακοσμητικά βάζα ή υφάσματα για μαξιλάρια ή πουφ.

Το κόκκινο χρώμα σε ένα μεγάλο σαλόνι

Το κόκκινο είναι καλύτερο σε ένα μεγάλο σαλόνι, προκειμένου η έντονη επίδρασή του να μην δημιουργήσεις αναστάτωση και περιττή βαβούρα στον χώρο. Επίσης, είναι απαραίτητο να ξέρεις το πώς μπορείς να συνδυάσεις το κόκκινο με άλλα χρώματα για να δημιουργήσεις ένα ζωντανό αλλά ταυτόχρονα άνετο περιβάλλον. Το σημαντικό είναι πάντα να μην υπερφορτώνεις το δωμάτιο.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button