ΕνημέρωσηΟικονομία

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Μόνο 1 στις 3 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας κάνει χρήση της

Κοντά στο 1/3 του συνόλου των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας κάνει σήμερα χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, αν και είναι πλέον υποχρεωτική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, μιλώντας σήμερα (1.7.2024) στο Real Fm, κοντά στις 52.000 επιχειρήσεις της βιομηχανίας της χώρας με 348.000 εργαζομένους υποχρεούνται να θέσουν σε εφαρμογή της ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Από αυτές, κάνει χρήση το 40%. Επί συνόλου 115.000 λιανεμπορικών επιχειρήσεων με 230.000 εργαζομένους, κάνει χρήση το 30%.

Με άλλα λόγια κοντά στο 35% του συνόλου των βιομηχανικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων κάνει αυτή τη στιγμή χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Πάντως, η κα Στρατινάκη τόνισε πως η σημερινή ημερομηνία ως πρώτη για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας είναι «ανελαστική».

Η ίδια σημείωσε το κομμάτι των επιχειρησιακών μηχανισμών και αντίστοιχα των επιθεωρητών εργασίας θα μπορούν να βοηθήσουν την αντίστοιχη στήριξη και τις συμβουλές για σωστή και νόμιμη αντιμετώπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

To άρθρο Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Μόνο 1 στις 3 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας κάνει χρήση της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button