ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Ρέθυμνο: 8ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Τον 8ο διεθνή διαγωνισμό αφίσας, με θέμα “Ρατσισμός – Ξενοφοβία” έχει προκηρύξει το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στα Χανιά.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη, «στη χώρα του Ξένιου Δία, στο νησί του προστάτη των ξένων ήδη από την αρχαιότητα, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διεθνής διαγωνισμός αφίσας με τον τίτλο ‘Ρατσισμός – Ξενοφοβία’, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την υφήλιο». Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο που θα αναλύει το περιεχόμενο και τον στόχο της. Η πρόσκληση αφορά ενήλικες, κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των γραφικών και εικαστικών τεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού (τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα) οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα και συγκεκριμένα: «2.000 ευρώ ο πρώτος νικητής. 1.500 ευρώ ο δεύτερος νικητής και 1.000 ευρώ ο τρίτος νικητής». Οι αφίσες αυτές, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί για έναν χρόνο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, στη Σούδα Κρήτης, με την τελετή απονομής των βραβείων να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστείλουν το έργο τους έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στο email: typography.poster@gmail.com. Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από την φόρμα συμμετοχής και από μια σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις). Το όνομα και των δύο αρχείων, θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο των διαγωνιζόμενων.

Τα στοιχεία της φόρμας συμμετοχής είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όνομα / First Name:

Επώνυμο / Last Name:

e-mail:

Χώρα / Country:

Πόλη / City:

Διεύθυνση / Address:

Τηλέφωνο / Telephone number (with country code)

Σύντομη περιγραφή / Brief (in English): [max 100 words]

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι 50×70 εκ. PDF, CMYK, εικόνα στα 200 ppi και να μην ξεπερνά τα 25 Μb. Διαφορετικά η αποστολή θα πρέπει να γίνει με wetransfer. Aπαραίτητα θα πρέπει να επισυνάπτεται και ένα αρχείο της αφίσας σε μορφή jpg σε χαμηλή ανάλυση έως 1 MB, για χρήση web. Κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα αποστολής ενός πρωτότυπου έργου που δεν έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στην Χανιώτικα Νέα ΑΕ και στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη. Η αφίσα πρέπει να φέρει το λογότυπο του μουσείου, είτε στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το λογότυπο στη διεύθυνση www.typography-museum.gr/logos.pdf

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής, που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας. Μετά την απονομή, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, στο www.haniotika-nea.gr, στο σάιτ του Μουσείου Τυπογραφίας www.typography-museum.gr και στην επίσημη σελίδα του Μουσείου Τυπογραφίας στο facebook Μουσείο Τυπογραφίας / Museum of Typography.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button