ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν να περικυκλώσουν την Αβντιίβκα, σύμφωνα με το Κίεβο

Τα ρωσικά στρατεύματα, που εδώ και έναν μήνα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Αβντιίβκα, επιχειρούν να περικυκλώσουν αυτήν την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας και να καταλάβουν μια στρατηγικής σημασίας βιομηχανική μονάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, συμπληρώνοντας ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

«Όχι μόνο μάχονται για (να καταλάβουν) το εργοστάσιο, αλλά δεν σταματούν να περικυκλώνουν την Αβντιίβκα», δήλωσε ο Ολεξάντρ Στούπουν στην ουκρανική τηλεόραση. «Η μονάδα οπτανθρακοποίησης είναι σημαντική» για τις ρωσικές δυνάμεις, υπογράμμισε και διαβεβαίωσε πως επί του παρόντος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και «δύο άμαχοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε πλήγμα που υπέστη μια πολυκατοικία», συμπλήρωσε.

Την Τρίτη, οι ουκρανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι αναμένουν ένα νέο κύμα επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς οι εισβολείς δεν υποχωρούν παρότι υφίστανται βαριές απώλειες.

Στην περιφέρεια της Χερσώνας, όπου επίσης μαίνονται οι μάχες, ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Κιντιίκα από οβίδες του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολεξάντρ Προκούντιν. Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στο χωριό Νοβοραΐσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button