ΕνημέρωσηΠολιτική

Σε θέση μάχης οι αγρότες – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica» στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, καθώς σήμερα Σάββατο (3.2.2024) θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκαν τους αγρότες στα μπλόκα των Εθνικών Οδών και τα τρακτέρ παρατεταγμένα έξω από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων τους, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής οι αγρότες στον Πλατύκαμπο. Ταυτόχρονα, έκαναν μία επαναδιατύπωση των αιτημάτων τους, ζητώντας να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των Θεσσαλών αγροτών αλλά να δοθεί και χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στις 12.00 αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από την Βόρεια Ελλάδα, που έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thestival.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button