Ομορφιά

Σκύλος: Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να τα καθαρίσετε τα πατουσάκια του από τις λάσπες

Τις ημέρες που βρέχει οι λασπωμένες πατούσες του τετράποδου φίλου σου είναι μαρτύριο καθώς πριν τα καθαρίσετε μπαίνει στο σπίτι, έχει πατήσει στα χαλιά και τους καναπέδες και έχει γεμίσει τα πάντα με λάσπη.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε σωστά τα ποδαράκια του σκύλου σας και τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το βρώμικο σπίτι.

Αποφύγετε τις περιοχές που έχει χώματα και λάσπες

Προτιμήστε να πηγαίνετε βόλτες σε μέρη που δεν έχει χώματα αλλά οι δρόμοι καλύπτονται με γρασίδι ή τσιμέντο. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη λάσπη, μπορείτε να καθαρίσετε τις βρώμικες πατούσες του σκύλου σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Διατηρήστε τις τρίχες στα πόδια του σκύλου σας κοντές

Όσο πιο μακριές είναι οι τρίχες στις πατούσες, τόσο περισσότερη λάσπη θα έχετε να καθαρίσετε. Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά τα χώματα ίσως βρείτε πετραδάκια και φύλλα που μπορεί να ενοχλήσουν τον τετράποδο φίλο σας. Πάρτε ένα ψαλιδάκι και τριμάρετε τις τρίχες που προεξέχουν, πάντα με προσοχή.

Μια λύση είναι τα παπουτσάκια για σκύλους

Πολλοί είναι οι κηδεμόνες σκύλων επιλέγουν να φοράνε στο κατοικίδιό τους παπούτσια. Αν και ο δικός σας σκύλος αισθάνεται άνετα με κάτι τέτοιο, μπορεί να δοκιμάσετε να του φορέσετε ειδικά παπουτσάκια για σκύλους, φροντίζοντας πάντα να νιώθει άνετα και να μην ενοχλείται.

Η εκπαίδευση μετράει

Μάθετε στο κουτάβι σας να μην μπαίνει μέσα στο σπίτι πριν του δώσετε την εντολή και μάθετέ του να σας δίνει το πόδι του όταν του το ζητάτε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βάλτε μια πετσέτα στην πόρτα

Προτού μπει μέσα στο σπίτι το κουτάβι σας και γεμίσει λασπωμένα αποτυπώματα όλο το σπίτι κάντε το εξής: κρεμάστε δίπλα στην εξώπορτα μια πετσέτα, απλώσετε την όταν επιστρέψετε και τοποθετήστε τον σκύλο σας επάνω. Εκεί μπορείτε να καθαρίσετε τα ποδαράκια του χωρίς να λερώσει το σπίτι.  Τώρα αν ο τετράποδος φίλος σας έχει βουτηχτεί στη λάσπη προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερη βρωμιά γίνεται πριν περάσετε το κατώφλι του σπιτιού, και πηγαίνετε τον κατευθείαν για μπάνιο.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button