ΕνημέρωσηΠολιτική

Σολτς: «Τώρα είναι η ώρα για να επιτευχθεί απόφαση για την Ουκρανία»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ζήτησε σήμερα Πέμπτη (1/2) να υπάρξει ομόφωνη απόφαση από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, για συμφωνία πάνω σ’ ένα κοινό σχέδιο, που θα προσφέρει σταθερή χρηματοδότηση στην Ουκρανία, κατά τα επόμενα χρόνια.

«Πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα για να καταλήξουμε σε μια απόφαση», δήλωσε ο Σολτς, κατά την άφιξή του για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα εργασθώ πολύ σκληρά για να φθάσουμε σε μια συμφωνία και των 27», συνέχισε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ είπε πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία και πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος την μπλοκάρει, πρέπει να αποφασίσει αν η Ουγγαρία είναι «μέρος της κοινότητάς μας».

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υποστήριξε ότι, πριν από τη σύνοδο κορυφής, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρει ένα τρόπο για να εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, αν «η Ουγγαρία είναι επίσης πρόθυμη να συμβιβαστεί».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι είναι απαραίτητο για να πεισθεί ο Ορμπάν να άρει την αντίθεσή του, ο Ρούτε ανέφερε πως «είναι αδύνατο για εμένα τώρα να ασχοληθώ με κάθε επιθυμία του» ούγγρου ηγέτη.

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν όλοι σε μια λύση, επειδή «κάθε άλλη λύση είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός.

«Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι οι 27 να συμφωνήσουν σ’ αυτό», σύμφωνα με τον Ρούτε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button