ΕνημέρωσηΟικονομία

Στη «Μαφία της Μυκόνου» το μυστικό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη

Στη Μύκονο φαίνεται πως βρίσκεται η άκρη του νήματος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Ξ. Στάθη στο Ψυχικό, σήμερα το πρωί, Τρίτη 2 Ιουλίου. Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στο «νησί των Ανέμων», οι οποίες, όπως αποκάλυψαν στη «Ζούγκλα» άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και αυτό, διότι, ο Παναγιώτης Ξ. Στάθης, 54 ετών και πατέρας δύο παιδιών, εδώ και πολλά χρόνια ως μηχανικός τοπογράφος έκανε δουλειές στη Μύκονο, όπου εκτός από τοπογραφικές μελέτες, είχε ασχοληθεί και με αγοραπωλησίες ακινήτων υψηλής αξίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στη «Ζούγκλα» ότι στο παρελθόν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε δεχθεί επίθεση στη Μύκονο από ανθρώπους που είχε διένεξη, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό, αφού όλως περιέργως, δεν είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία. Όμως, όλοι γνώριζαν πως ο Παναγιώτης Ξ. Στάθης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χλιδάτο νησί των Κυκλάδων, ο Παναγιώτης Στάθης ήταν πολύ γνωστός και μάλιστα, είχε αναπτύξει φιλικές, αλλά και επαγγελματικές σχέσεις με τον νυν δήμαρχο της Μυκόνου, Χρήστο Βερώνη, επίσης μηχανικό.

Ο 54χρονος δραστηριοποιείτο στο νησί παραπάνω από δύο δεκαετίες και μάλιστα, αναλάμβανε τα τοπογραφικά μεγάλων και σημαντικών έργων, είτε ιδιωτικών – δηλαδή, βίλες, κτήματα -, είτε έργων του δήμου Μυκόνου και του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν στη «Διαύγεια». Εκτός αυτών όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Στάθης συμμετείχε και στην ομάδα μηχανικών και τοπογράφων, οι οποίοι είχαν αναλάβει την εκπόνηση και υλοποίηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου της Μυκόνου. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για το πολεοδομικό σχέδιο του νησιού είχε προκηρυχθεί το 2022, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κουκά και όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» επρόκειτο να παρουσιαστεί μεθαύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο του νησιού.

Μάλιστα, οι πληροφορίες της «Ζούγκλας» αναφέρουν ότι μεταξύ των εισηγητών στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα ήταν και ο Παναγιώτης Στάθης. Όμως, μετά από τη δολοφονία του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σήμερα ότι η παρουσίαση αναβάλλεται «λόγω αδυναμίας του κλιμακίου μελετητών του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου να παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Μυκόνου την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Παναγιώτης Στάθης είχε ασχοληθεί και με το προηγούμενο χωροταξικό της Μυκόνου, το 2005, όταν δήμαρχος και πάλι ήταν ο Χρήστος Βερώνης. Με την πάροδο των χρόνων το θύμα ανέπτυξε και άλλους δεσμούς με ισχυρούς παράγοντες του νησιού. Ο 54χρονος επιχειρηματίας ήταν επίσης κουμπάρος με τον πιο ισχυρό εργολάβο του νησιού, τον Νίκουλα Σαντοριναίο, με τον οποίο είχαν φτιάξει πολλές βίλες αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Το θύμα, έκτοτε, πηγαινοερχόταν στο νησί μόνο για δουλειές, ενώ ο συνέταιρός του στην εταιρεία «SKS SURVEY O.E.», στο Ψυχικό, Θωμάς Κεχρολόγος, είχε αναλάβει τις δουλειές του γραφείου και της Αθήνας.

Με τον συνέταιρό του μάλιστα είχαν αγοράσει μια μεγάλη έκταση στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου, πάνω από την ταβέρνα Παπαϊωάννου, στην οποία έχτισαν ακίνητο μεγάλης αξίας με υπόσκαφες πισίνες και άλλες πολυτέλειες, το οποίο και πούλησαν σε πολύ υψηλή τιμή. Όμως, δεν ήταν μόνο η Μύκονος, αφού οι δύο άνδρες είχαν δραστηριοποιηθεί και στην Ίο.

Ο Νίκουλας Σαντοριναίος και τα μεγάλα project της Μυκόνου

Ο κουμπάρος του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, ο Νίκουλας Σαντοριναίος, είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει και συνεχίζει να χτίζει τη Μύκονο. Για περίπου τέσσερις δεκαετίες, ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα κάθε είδους και είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της «Οικοδομικής Μυκόνου Α.Ε.». Στην ιστοσελίδα της εταιρείας του αναφέρεται: «Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με πολυετή πλέον εμπειρία και σε συνδυασμό με νέες κατασκευαστικές τακτικές, η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ, είναι στην διάθεση όλων για να καθοδηγήσει με ασφάλεια σε όλα τα κατασκευαστικά στάδια ενός Έργου, αναλαμβάνοντας όλες τις Κατασκευαστικές και Χωματουργικές Εργασίες σε Συνεργασία με τον εκάστοτε Εργολάβο / Μηχανικό».

Επίσης, η «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ» ασχολείται με μεγάλα και σύνθετα έργα Υποδομής καθώς και σημαντικά κτιριακά έργα στο νησί της Μυκόνου ενώ οι Δραστηριότητες της επεκτείνονται πέρα από τον κλάδο της Κατασκευής και σε άλλους Τομείς, όπως η Ανακύκλωση, η Εμπορική Εκμετάλλευση Ακινήτων, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές, το Εμπόριο Νερού και Ζωοτροφών καθώς και την μοναδική Μονάδα ΙΚΤΕΟ στην Μύκονο.

Ακόμη, η εταιρεία δραστηριοποιείται επιπλέον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας τρία Φωτοβολταϊκά Πάρκα. Παράλληλα, ο ίδιος λειτουργεί το μοναδικό ΚΤΕΟ στο νησί, καθώς και ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μάλιστα, το 2021, έπεσε σαν βόμβα στο νησί η πώληση ενός οικοπέδου σε επιχειρηματία ξένης καταγωγής και όπως επισημαίνουν στη «Ζούγκλα», η αξία του «άγγιζε» τα 50 εκ. ευρώ.

Πώς έγινε η δολοφονία στο Ψυχικό

Λίγο πριν από τις 8:30 της Τρίτης, 2 Ιουλίου, ο Παναγιώτης Στάθης δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στην περιοχή του Ψυχικού.

Μόλις είχε παρκάρει το μαύρο BMW iX, το οποίο όμως δεν ήταν δικό του, αλλά άνηκε στον συνέταιρό του, Θωμά Κεχρολόγο. Τότε, εμφανίστηκε ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού στο οποίο ο οδηγός του φορούσε λευκό κράνος, μαύρα ρούχα. Σταμάτησε δίπλα στον Παναγιώτη Στάθη και με ένα 9αρι όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Συνολικά έριξε πάνω από 20 φορές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι δεξιόχειρας, ενώ κατά τους πυροβολισμούς άλλαξε γεμιστήρα, πλησίασε περισσότερο το αυτοκίνητο και έριξε τις χαριστικές βολές. Επίσης, φέρεται να τον είχε παρακολουθήσει από την ώρα που έφυγε από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και να γνώριζε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του, αλλά οδηγούσε ο στόχος του δολοφόνου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας:

 

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το θύμα (Πηγή: permissos.gr)

Πηγή: permissos.gr

Ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης

Ο ΣΚΑΪ έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας, στο οποίο ακούγεται ο ήχος από τις σφαίρες που είχαν ως στόχο τον άτυχο άνδρα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button