ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην υπόθεση των υποκλοπών και στην καθημερινότητα ρίχνει το «βάρος» ο Στέφανος Κασσελάκης

Στα ζητήματα των υποκλοπών και της καθημερινότητας αναμένεται να ρίξει το βάρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μετά τα δημοσιεύματα πως ο ο ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού φέρεται να είναι αποστολέας μηνυμάτων «παγιδευμένα» με Predator σε 11 σημαντικά πρόσωπα του δημοσίου βίου, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να ρίξει εκεί «δυνάμεις» και να αναδείξει το θέμα.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως από τα δημοσιεύματα φαίνεται πως στο στόχαστρο των υποκλοπέων μπήκαν εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, κ. Βασιλική Βλάχου.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν – σύμφωνα με τις πηγές – περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργίας Αδειλίνη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της προ ημερών διενεργηθείσας συνάντησης.

«Ο Πρωθυπουργός υπονομεύει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη συσκότιση της υπόθεσης αρνουμένος να δώσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου έγκριση για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και στοχοποιώντας επανειλημμένα θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύοντας το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Ότι και να κάνουν, η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει. Τα στόματα θα ανοίξουν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν πως «είναι αδήριτη ανάγκη να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που τορπιλίζει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζοντας τις θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, των ανεξάρτητων αρχών αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε αυτές τις συνθήκες, θα διεξαχθεί και η σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ο οποίος εξάλλου υπήρξε ο ίδιος θύμα των υποκλοπών. Η συνάντηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συναντήσεις με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Προηγήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ εκκρεμεί η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης οι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η καθημερινότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο των επισκέψεων και επαφών του Στέφανου Κασσελάκη. Υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει την πολιτική μάχη δίπλα στους πολίτες, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά και καταθέτοντας προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, την υπεράσπιση του ΕΣΎ και της δημόσιας παιδείας.

To άρθρο Στην υπόθεση των υποκλοπών και στην καθημερινότητα ρίχνει το «βάρος» ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button