ΕνημέρωσηΟικονομία

Σβίγκου: Να γίνουμε πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για την κοινωνία

«Αυτά που απασχολούν τους πολίτες, είναι τα προβλήματα που ζουν στην καθημερινότητά τους», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA και πρόσθεσε: «σήμερα ήταν τα εγκαίνια της εξαήμερης εργασίας. Βλέπουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα με την υπογραφή Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι χρήσιμος, και θα είναι ακόμα πιο χρήσιμος το επόμενο διάστημα, επειδή θα απαντήσει σε αυτά, και όποια συζήτηση κάνουμε στο εσωτερικό μας πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί για τους πολίτες».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει αρχίσει, τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και στο δημόσιο χώρο, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό  κόμμα, το οποίο έχει μάθει να συζητά ανοιχτά. Από την άλλη μεριά, η συζήτηση που γίνεται πολλές φορές στο διαδίκτυο αδικεί τη συνολική συζήτηση η οποία γίνεται έξω στην κοινωνία. Η συντεταγμένη συζήτηση θα γίνει μέσα στα όργανα του κόμματος, όπου εκεί θα ακουστούν ανοιχτά  όλες οι απόψεις. Όλοι θα συμβάλουν στην αποτίμηση των ευρωεκλογών, στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, στο πώς προχωράμε στο καταστατικό συνέδριο του Φθινοπώρου. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες, με ειλικρίνεια στο εσωτερικό μας, και  με διάθεση όλων να προχωρήσουμε μπροστά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να είμαστε μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αυτή που θέλει ο ελληνικός λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τα σενάρια σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, ήταν  ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός, και μέσα από τη συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, και από το Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει, έχει πάρα πολλά να προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ, στη συλλογική υπόθεση της Αριστεράς και ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης».

Σε ερώτηση για τα μαύρα χρήματα στα πολιτικά κόμματα, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε σχέση με τέτοιες καταστάσεις που ανήκουν σε άλλα κόμματα, τα οποία κάνουν πολιτική μαζί με επιχειρηματίες και συμφέροντα».

Σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Έχουμε αποδείξει με τη στάση μας διαχρονικά ότι είμαστε υπέρ των συγκλίσεων», υπενθυμίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, «όταν όλοι οι άλλοι μας έκλειναν την πόρτα»,  αλλά και τη στήριξή του σε προοδευτικούς υποψήφιους, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «χωρίς παρασκηνιακά ανταλλάγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών, μας δημιουργεί ευθύνες, να κάνουμε μια σοβαρή, υπεύθυνη και ριζοσπαστική στις προτάσεις της, αντιπολίτευση, να γίνουμε πιο ισχυροί στη βουλή και την κοινωνία». Συμπλήρωσε ότι «εκ της θέσης μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στη συζήτηση και στις διεργασίες που γίνονται για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου». Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρθούν, θα πρέπει να ξεκινήσουν από το κοινοβουλευτικό επίπεδο, και το επίπεδο της κοινωνίας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button