ΕνημέρωσηΠολιτική

Τάκης Κατσαρός: Η αποπομπή Κασσελάκη όρος για την επιβίωση και τη σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ

Απασφάλισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός και με άρθρο του τονίζει πως η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη είναι όρος για την επιβίωση και τη σωτηρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα στο άρθρο που αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ ο Τάκης Κατσαρός τονίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροδεξιό συστημικό κόμματα στα πρότυπα του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Το άρθρο του Τάκη Κατσαρού έχει ως εξής: Μετά την σημερινή πρόκληση και την κήρυξη εμφυλίου πολέμου μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον πρόεδρό του Στ. Κασσελάκη, πέφτουν οι μάσκες. Ο κ. Κασσελάκης αναδεικνύεται ως ο κύριος επιταχυντής της κρίσης και ο καταλυτικός παράγοντας για τον εκφυλισμό και τη διάλυση τού ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται φανερό ότι με ευθύνη του ιδίου και μιας στενής ηγετικής ομάδας νεοαυριανιστών και πολιτικά πρωτόγονων λαϊκιστών, υλοποιείται μέσα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος των αντιπάλων της Αριστεράς για τη στρατηγική της ήττα και την εξαφάνιση της ισχυρής παρουσίας της στο πολιτικό σκηνικό, ως δύναμη αγώνα και διακυβέρνησης.

Ο Στ. Κασσελάκης αυτόν τον στόχο είχε εξαρχής, να μεταλλάξει την ελληνική Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά σε ένα κεντροδεξιό συστημικό κόμμα στα πρότυπα του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Να βάλει τέλος στη μόνιμη απειλή για το σύστημα της αστικής-νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας και της αμερικανικής επικυριαρχίας, από μια ισχυρή κινηματική αλλά και με κυβερνητικές φιλοδοξίες σύγχρονη Αριστερά. Ο Στ. Κασσελάκης και η ομάδα του εκπροσωπούν επάξια το Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι στην ογκούμενη αντίδραση και στην αμφισβήτηση της πολιτικής του ο κ. Κασσελάκης αντιτάσσει μια πραξικοπηματική και διχαστική αντίληψη. Χωρίς επίγνωση αλλά ικανός για όλα, επιχειρεί μέσω των αντικαταστατικών δημοψηφισματικών διαγραφών να διαλύσει και να μετατρέψει την εσωτερική ζωή του ΣΥΡΙΖΑ σε ρωμαϊκή αρένα και σε ένα ατέρμονο τηλεοπτικό reality show, με τα μέλη του κόμματος στο ρόλο του “κοινού” που θα καλούνται να αποφασίζουν ποια μέλη και στελέχη του κόμματος θα διαγράφονται “διότι δεν συνεμμορφώθησαν προς τας υποδείξεις” του Ηγεμόνα “Αρχηγού”!Με τον τρόπο αυτό απειλεί να παραγκωνίσει την ΚΕ και να καταργήσει την Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι το μόνο όργανο που σύμφωνα με το Καταστατικό μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις. Και να μεταβιβάσει αυτή την αρμοδιότητα στα μέλη του κόμματος, τα οποία κατά τη νοσηρή αντίληψη του κ. Κασσελάκη θα καλούνται κάθε λίγο και λιγάκι στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα για να αποφασίζουν πειθαρχικες ποινές και διαγραφές.

Αντί για πολιτικό κόμμα θα έχουμε ένα απέραντο δημοψηφισματικό Δικαστήριο- (ή φρενοκομείο;) για να ικανοποιούνται ο κ. Κασσελάκης και η “αιμοδιψής” ομάδα που τον περιβάλλει, μαζί με παραπολιτικές καλτ φιγούρες τύπου Λάκη Λαζόπουλου.Πρόκειται για πρωτοφανή αυταρχική και αντιδημοκρατική αθλιότητα. Για μακάβριο αστείο ή θέατρο του παραλόγου Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε αυτό το δρόμο όταν έγινε φανερό ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να περάσουν οι διαγραφές μέσα από τις κανονικές καταστατικές διαδικασίες της ΚΕ και της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Είναι δείγμα φόβου, αδιεξόδου και πολύ χαμηλών ηγετικών ικανοτήτων εκ μέρους του. Η πρόκληση αυτή που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά στο γκρεμό, πρέπει να αφυπνίσει την πλειοψηφία των μελών της ΚΕ, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η απίστευτη αυτή εξέλιξη δεν αφορά μόνο τα υπό διαγραφή στελέχη ή την Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος, αλλά όλες τις άλλες τάσεις και ξεχωριστά κάθε μέλος της ηγεσίας. Και βέβαια τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος αν θέλει να λογίζεται εγγυητής της ενότητας.

Χρειάζεται άμεση αντίδραση με τη συμφωνία όλων των πλευρών.  Το λόγο έχει πλέον η ΚΕ και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Στ. Κασσελάκης με τη διχαστική εμφυλιοπολεμική του συμπεριφορά δε μπορεί να παραμένει Πρόεδρος του κόμματος. Να του ζητηθεί σε όλα τα επίπεδα να υποβάλει την παραίτησή του Αν δεν το πράξει είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί εναντίον του το άρθρο 20 παρ. 4 του Καταστατικού (όπως και άλλες φορές έχω προτείνει) και η ΚΕ να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του και να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Στο Έκτακτο Συνέδριο που θα ακολουθήσει να επικυρωθεί η καθαίρεσή του και να εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος.

Επιτέλους, τέλος στο διασυρμό και τη γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον κ. Κασσελάκη και την ομάδα του.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμη στοιχειώδες ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης, ο κ. Κασσελάκης πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποτελέσει παρελθόν και εφιαλτική ανάμνηση.

Το βαθύ τραύμα που έχει επιφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επουλωθεί, η συνέχιση του εξευτελισμού όμως θα κάνει την πληγή αγιάτρευτη,

To άρθρο Τάκης Κατσαρός: Η αποπομπή Κασσελάκη όρος για την επιβίωση και τη σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button