ΕνημέρωσηΠολιτική

Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα την διοίκηση της επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

«Θα προτείνω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως επίσης και θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες όπου εκτός από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα συζητηθούν το θέμα της Ουκρανίας και η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία.

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα θα ονομάζεται «Ασπίδες» ( Αspides) όπως ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών ‘Αμυνας στις Βρυξέλλες. « Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Ευρωπαϊκές πηγές, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

Όλη η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button