ΕνημέρωσηΟικονομία

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» για την κατάρρευση της οροφής

Τμήμα οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ειδικευόμενος γιατρός. Για το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο (4 Νοεμβρίου), τοποθετήθηκε επίσημα την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν το περιστατικό του τραυματισμού του ειδικευόμενου γιατρού, από πτώση κομματιού της οροφής στους κοιτώνες των γιατρών. Στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «το νοσοκομείο επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα στα χθεσινά δημοσιεύματα που αφορούν πτώση τμήματος πρόσφατα ανακαινισμένης οροφής των κοιτώνων του Νοσοκομείου, ισχύουν τα εξής:

Το Νοσοκομείο «O AΓIOΣ ΔHMHTPIOΣ» αποτελεί νεοκλασικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1912 και ως εκ τούτου οι κτηριακές του υποδομές χρήζουν συνεχών παρεμβάσεων και αναβαθμίσεων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και του προσωπικού του. Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 25/9/2023 ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας της κεραμοσκεπής και την αντικατάσταση της ψευδοροφής στους κοιτώνες των ιατρών στο δεύτερο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου του ΓΝΘ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες διήρκεσαν έως τις 14/10/2023. Χθες 4/11/2023 μέρος της ψευδοροφής αποκολλήθηκε και πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά ειδικευόμενο ιατρό στο πόδι. Το συμβάν έχει καταγραφεί και θα ακολουθήσει η αναγγελία του εργατικού ατυχήματος στην πλατφόρμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Το Νοσοκομείο επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες. Όσον αφορά την αποκατάσταση των λοιπών φθορών και την αναβάθμιση του χώρου των κοιτώνων, ήδη από τις 2/11/2023 έχει αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την αναδιαμόρφωση των χώρων στους κοιτώνες των ιατρών και στο κλιμακοστάσιο του Νοσοκομείου.

Αντιλαμβανόμενη η Διοίκηση του Νοσοκομείου την αναγκαιότητα άμεσων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων στις κτηριακές υποδομές και σε άμεση συνεργασία με τη Διοίκηση της 3ης ΥΠε και το Υπουργείο Υγείας, έχει υπερδιπλασιάσει τις δαπάνες σε τεχνικά έργα από ίδιους πόρους σε σχέση με το 2019 και παράλληλα όλες οι διαδικασίες εξωτερικής χρηματοδότησης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την ένταξη της ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Ταμείο Ανάκαμψης, την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ 2021-2027, την εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα, την υλοποίηση της μελέτης Πυρασφάλειας καθώς και την απομάκρυνση και αντικατάσταση στέγης αμιάντου σε βοηθητικά κτήρια του νοσοκομείου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

H Διοίκηση του νοσοκομείου».

Πηγή: thesstoday.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button