Ομορφιά

Τι χρώμα να επιλέξετε για τη σκάλα στο σπίτι σας

Η εσωτερική σκάλα στο σπίτι σου είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζεις και πριν επιλέξεις το χρώμα και τον τύπο πρέπει να σκεφτείς καλά για να αποφύγεις λανθασμένες επιλογές.

Αρχικά καλό να τις αναλογιστείς και να προσπαθήσεις να τη συνδυάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο με τα υπόλοιπα έπιπλα και τους τοίχους, ειδικά όταν πρόκειται για το χρωματικό ταίριασμα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να επιλέξεις ένα ενιαίο χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι ή σε ένα μόνο δωμάτιο, στις διάφορες αποχρώσεις του.

Αυτό θα δημιουργήσει ένα κομψό και διαχρονικό αποτέλεσμα.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή κατά την επιλογή των χρωμάτων για τα δωμάτια και τις σκάλες του σπιτιού είναι η χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων. Πρόκειται για συνδυασμούς με αντίθετα χρώματα εντός του χρωματικού κύκλου, που δημιουργούν μια ισχυρή αλλά και πειστική ένωση στο μάτι. Αυτό το αποτέλεσμα δημιουργείται με τη χρήση χρωμάτων που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο μέσα στον κύκλο των χρωμάτων, δημιουργώντας έναν ισχυρότερο αλλά και οπτικά ευχάριστο συνδυασμό.

Αν, από την άλλη πλευρά, θέλεις να είσαι πιο τολμηρός/ή, δεν είναι διόλου κακή ιδέα ούτε να επιλέξεις «ισχυρότερα» χρώματα που δημιουργούν αντίθεση, καθιστώντας έτσι τη σκάλα το κεντρικό σημείο του σπιτιού.

Αφού αποφασίσεις για το χρώμα της σκάλας, σειρά έχουν τα υλικά. Αυτά μπορούν στη συνέχεια να συνδυαστούν με τα άλλα στοιχεία που ήδη υπάρχουν, όπως δάπεδα, πλακάκια, laminates, ξύλινα δάπεδα και αξεσουάρ επίπλωσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button