Διεθνή επικαιρότητα

Τί δουλειά έχει ένα Tesla Model S Plaid στα κεντρικά της Ferrari;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αρχικά να σας πούμε πως υπάρχουν αρκετοί Youtubers, οι οποίοι κάθονται με τις ώρες καθημερινά έξω από τα κεντρικά γραφεία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και περιμένουν να βιντεοσκοπήσουν καμουφλαρισμένα concepts, μοντέλα προπαραγωγής αλλά και αμάξια δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά, ένας τέτοιος Youtuber, ο Varryx, ήταν έξω από το εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello όταν και «έβγαλε» την είδηση της ημέρας.

Υπάλληλοι της Ferrari δοκιμάζουν το ταχύτερο Tesla, το Model S Plaid, και η θέα του ηλεκτρικού αμερικάνικου τετράθυρου σεντάν στους συγκεκριμένους δρόμους, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ενώ η Ferrari έχει αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση με τη μορφή υβριδικών αυτοκινήτων (μάλιστα τα υβριδικά μοντέλα αντιπροσώπευαν το 50% των πωλήσεων της μάρκας το 2023), το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της δεν θα φτάσει μέχρι το 2025. Οπότε τί δουλειά έχει ένα Tesla στην «καρδιά» των δοκιμών της Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η ιταλική εταιρία να παίρνει μια γεύση από το τι υπάρχει ήδη στην αγορά. Ή ίσως οι μηχανικοί της εταιρείας να συγκρίνουν κάποιο δικό τους ηλεκτρικό σύστημα με το ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα της Tesla. Μη ξεχνάμε ότι το Tesla Model S Plaid έχει επιτάχυνση 0-100 σε 1.9 δευτ. και κυριολεκτικά κερδίζει τους πάντες σε αγώνες ευθείας.

Η Ferrari θα λανσάρει τρία νέα αυτοκίνητα το 2024, ένα από τα οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν plug-in υβριδικό twin-turbocharged V6 κινητήρα. Εάν δείτε ολόκληρο το βίντεο, θα δείτε και αρκετά καμουφλαρισμένα μοντέλα να βγαίνουν από το εργοστάσιο, τα οποία μας δίνουν μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει μέσα στο 2024.

Η Ferrari μπορεί να επικεντρώνεται στα υβριδικά οχήματα αυτή τη στιγμή, αλλά, όπως και η υπόλοιπη βιομηχανία, ερευνά τα ηλεκτρικά οχήματα. Το Model S δεν είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla, αλλά με πάνω από 1.000 ίππους στην πιο γρήγορη έκδοση του, οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Ferrari (όταν έρθει) θα πρέπει να ξεπερνάει το τετράθυρο αμερικανικό σεντάν από την Καλιφόρνια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button