Ομορφιά

Το viral ψυχολογικό τεστ που αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς σου

To σημερινό τεστ προσωπικότητας έρχεται να δείξει τι κρύβεται στο υποσυνείδητο σου αφού το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σχεδιάσεις ένα σπίτι, ένα δέντρο και έναν άνθρωπο. Τα χαρακτηριστικά που θα τους αποδώσεις, αποκαλύπτουν πολλά για σένα.

Το γνωστό ως The House- Tree-Person Test (HTP) καθορίζει κάποια βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.

Πώς ακριβώς γίνεται το «The House- Tree-Person Test»

Για αρχή, σε ένα χαρτί σχεδίασε ένα δέντρο, ένα σπίτι κι έναν άνθρωπο. Αμέσως μετά, διάβασε παρακάτω τι λένε αυτά που σχεδίασες για εσένα. Μπορείς να συνδυάσεις τις διάφορες ερμηνείες και να βγάλεις ένα αποτέλεσμα για τον εαυτό σου.

Η έκταση

Οι διαστάσεις του σχεδίου, αντικατοπτρίζουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Χρησιμοποίησες όλο το χαρτί ή μήπως ένα μικρό μέρος του μόνο;

Η ένταση

Πόσο δυνατά πίεσες το στυλό, το μολύβι, το μαρκαδόρο στο χαρτί ζωγραφίζοντας; Η ένταση με την οποία πίεσες το μολύβι όσο σχεδίαζες δείχνουν την αποφασιστικότητα σου και το πόσο άνετα νιώθεις όταν χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις.

Η σαφήνεια

Το πόσο ξεκάθαρα είναι τα σχέδια δείχνουν πόση αρμονία και προσαρμοστικότητα έχεις ή δεν έχεις στη ζωή σου.

Το σχέδιο του σπιτιού

Το σπίτι συμβολίζει τις οικογενειακές σχέσεις, τον τρόπο που βλέπεις το σπίτι σου και την οικογενειακή σου ζωή. Λέει πολλά για το πώς νιώθεις για την οικογένειά σου ειδικά, και το δέσιμο που έχεις.

– Η στέγη συμβολίζει την πνευματικότητα, τη φαντασία και την πνευματική ζωή.

– Η καμινάδα τη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή. Όμως αν βγαίνει καπνός από την καμινάδα, δείχνει την εσωτερική ένταση που μπορεί να έχεις αυτή την περίοδο.

– Οι τοίχοι συμβολίζουν τη σταθερότητα και τη δύναμη της προσωπικότητας.

– Η πόρτα και τα παράθυρα συμβολίζουν τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, την κοινωνικότητα και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.

– Τα δρομάκια, πεζοδρόμια συμβολίζουν την ειλικρίνεια και το πόσο αφήνεις τους ανθρώπους να μπαίνουν στη ζωή σου.

– Το έδαφος συμβολίζει τη σταθερότητα και την επαφή με την πραγματικότητα.

Το σχέδιο του δέντρου

Το δέντρο συμβολίζει τη βαθιά και υποσυνείδητη πλευρά της προσωπικότητας σου. Αντιπροσωπεύει όλα όσα θέλεις να κρατάς για τον εαυτό σου.

– Το φύλλωμα συμβολίζει ιδέες, σκέψεις και την αυτοαντίληψη. Το πόσο πυκνό είναι το φύλλωμα δείχνει το πόσο επινοητικός είσαι ή και πόσες σκέψεις έχεις.

– Τα κλαδιά συμβολίζουν τις κοινωνικές επαφές, το δίκτυο σου, τις φιλοδοξίες και το επίπεδο ικανοποίησης ή απογοήτευσης που μπορεί να έχεις από την κοινωνική σου ζωή.

– Ο κορμός συμβολίζει την αίσθηση που έχεις για τον εαυτό σου, το πόσο σίγουρος νιώθεις αλλά και το άκαμπτο του χαρακτήρα σου. Εάν είναι κάπως κυρτός ή έχει κάποιες καμπύλες μπορεί να δείχνει και το γεγονός ότι προσαρμόζεσαι εύκολα.

– Οι ρίζες συμβολίζουν την επαφή σου με το υποσυνείδητο σου, το ένστικτο σου, τον ρεαλισμό και τον προσανατολισμό σου στη ζωή.

– Το έδαφος συμβολίζει την επαφή με την πραγματικότητα αλλά και το πόσο σταθερός και σίγουρος νιώθεις σε κάθε περίσταση της ζωής σου. Επίσης, εάν δεν το έχεις ζωγραφίσει καθόλου μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεσαι κάπως στην καθημερινότητα.

Η εικόνα του ανθρώπου

Ο άνθρωπος που ζωγράφισες αντιπροσωπεύει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, τις πεποιθήσεις σου για τον κόσμο και το πόσο συνυπάρχουν αρμονικά η κοινωνική και εσωτερική σου ζωή.

– Το κεφάλι συμβολίζει την ευφυΐα, την επικοινωνία, τη φαντασία, την κοινωνικότητα. Εάν, για παράδειγμα, το κεφάλι είναι μεγαλύτερο από το σώμα μπορεί να σημαίνει ότι είσαι πολύ έξυπνος και με εξαιρετικές πνευματικές επιδόσεις ή ότι σκέφτεσαι υπερβολικά.

– Τα μαλλιά συμβολίζουν τη σεξουαλικότητα και την όρεξη για σεξ.

– Τα μάτια συμβολίζουν την κοινωνικότητα όπως και τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου.

– Το στόμα συμβολίζει το πόσο απολαμβάνεις τα πράγματα, τη σεξουαλικότητα σου αλλά και τη λεκτική επικοινωνία. Αν το στόμα στο σχέδιο σου είναι μια ίσια γραμμή, τότε μπορεί ο λόγος σου να είναι απότομος ή απόλυτος.

-Ο λαιμός συμβολίζει τη σχέση σου με τις παρορμήσεις.

-Τα χέρια συμβολίζουν την τρυφερότητα, την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα αλλά και την επιθετικότητα.

-Τα πόδια συμβολίζουν την επαφή με την πραγματικότητα αλλά και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button