ΕνημέρωσηΟικονομία

Τράπεζες: Προγράμματα για δανειολήπτες έως 50 ετών που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι

Στη «μάχη» για την τόνωση της στεγαστικών δανείων, με έμφαση στους πολίτες έως 50 ετών, ρίχνονται οι τράπεζες, με την Τράπεζα Πειραιώς να ολοκληρώνει χθες τη στρατηγική των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

H Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει σε όλους τους πελάτες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με στεγαστικό δανείο, υποβάλλοντας την αίτησή τους online ή μέσω καταστήματος: προέγκριση εντός 48 ωρών, δυνατότητα γρήγορης εκταμίευσης με την προσκόμιση του συμβολαίου αγοράς, χαμηλό επιτόκιο, από 2,70% σταθερό για 3 έτη και στη συνέχεια κυμαινόμενο με βάση το Euribor μηνός πλέον περιθωρίου από 1,75% και δυνατότητα συνολικής διάρκειας δανείου έως 35 έτη. Η Τράπεζα προσφέρει έξτρα ρευστότητα για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την κατοικία, με το καταναλωτικό «Πρώτης Εγκατάστασης» για ποσό έως 40.000 ευρώ και με χαμηλό σταθερό επιτόκιο 9,90%.

Επιπλέον, για όσους σχεδιάζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν το πρώτο τους σπίτι, η Τράπεζα προσφέρει το πρόγραμμα Piraeus 90 Πρώτης Κατοικίας, χρηματοδοτώντας έως και το 90% της αξίας του ακινήτου. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δανειολήπτες με ανώτατο όριο ηλικίας τα 50 έτη και για ποσό έως 500.000 ευρώ, χωρίς δαπάνη εξέτασης του αιτήματος.

Σε όλα τα στεγαστικά δάνεια ο πελάτης μπορεί να επιλέξει σταθερό επιτόκιο μεγαλύτερης διάρκειας ή εξαρχής κυμαινόμενο επιτόκιο ενώ η διαμόρφωση του τελικού επιτοκίου από την Πειραιώς γίνεται εξατομικευμένα, μετά από αξιολόγηση του δανειολήπτη.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο Δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα επιλογής χαμηλού σταθερού επιτοκίου 2,50% για τα πρώτα 3 χρόνια, ενώ καλύπτει έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χωρίς δαπάνες εξέτασης του αιτήματος. Το Alpha Πρώτη Κατοικία απευθύνεται σε μία διευρυμένη περίμετρο δικαιούχων, καλύπτοντας έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ανεξαρτήτως, μάλιστα, ενεργειακής κλάσης και παλαιότητας. Παράλληλα, δίνει στους δανειολήπτες τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε σταθερό είτε κυμαινόμενο επιτόκιο καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου. Οι όροι χρηματοδότησης και τα πλεονεκτήματα του νέου Στεγαστικού Δανείου της Alpha Bank για την απόκτηση πρώτης κατοικίας διαμορφώνονται ως εξής:

• Διάρκεια δανείου από 5 έως 35 χρόνια, με δυνατότητα για περίοδο χάριτος έως 2 χρόνια στην αρχή του δανείου

• Ποσό δανείου έως 300.000 ευρώ

• Χρηματοδότηση έως 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις

• Δυνατότητα επιλογής σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.

• Προνομιακό σταθερό επιτόκιο 2,50% για τα πρώτα 3 χρόνια (πλέον της εισφοράς του Ν.128/75), εφόσον το επιλέξουν οι δανειολήπτες, και ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο για τα επόμενα χρόνια

• Απαλλαγή από δαπάνες εξέτασης του αιτήματος δανειοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Επιπλέον, η Alpha Bank διευκολύνει τόσο τους πελάτες του Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους όσο και τους υπόλοιπους πελάτες που θα λάβουν στο εξής στεγαστικό δάνειο από την Τράπεζα, παρέχοντας σε όλους τη δυνατότητα να καλύψουν προσωπικές ανάγκες που συνδέονται με την απόκτηση στέγης, όπως συμβολαιογραφικά και δικηγορικά έξοδα, μέσω Προσωπικού Δανείου Alpha Μέτρον Άριστον, με προνομιακή τιμολόγηση και σταθερό επιτόκιο σε όλη τη διάρκεια του δανείου. Ειδικότερα, προσφέρονται: 1) Διάρκεια Δανείου από 6 έως 96 μήνες, 2) Ποσό δανείου έως 30.000 ευρώ, 3) Προνομιακό σταθερό επιτόκιο 9,90% (πλέον της εισφοράς του Ν.128/75) για όλους, χαμηλότερο από το ισχύον τιμολόγιο (έως 14%), 4) Απαλλαγή από δαπάνες εξέτασης του αιτήματος δανειοδότησης.

Με την προσφορά στεγαστικού δανείου για νέους και ζευγάρια ηλικίας έως 45 ετών που σχεδιάζουν την αγορά ή την κατασκευή της πρώτης κατοικίας τους, είχε προηγηθεί η Eurobank. H Τράπεζα προσφέρει προνομιακή έκπτωση στο σταθερό επιτόκιο για 10 έως 30 χρόνια (τα επιτόκια διαμορφώνονται από 3% έως 4,30% αντίστοιχα). Για την αγορά ακινήτου, οι δανειολήπτες μπορούν να επιλέξουν την fast track διαδικασία γρήγορης εκταμίευσης σε μόλις 10 εργάσιμες ημέρες από την κατάθεση του συμβολαίου στην Eurobank. Ενώ εάν κάνουν αίτηση για στεγαστικό δάνειο έως τις 31.07.2024 και εφόσον λάβουν τελική έγκριση έως τις 31.12.2024, οι δανειολήπτες δεν επιβαρύνονται με έξοδα δανείου.

Η Eurobank, η οποία εδώ και χρόνια αναπτύσσει δράσεις για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του δημογραφικού, ανακοίνωσε επίσης ότι διευρύνει τις πρωτοβουλίες της, διευκολύνοντας την αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση ιδιόκτητης στέγης για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν σε περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας (μόνιμοι κάτοικοι Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο). Το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, στεγαστικό δάνειο της Eurobank παρέχεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους: σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου που φτάνει έως 40 έτη, χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο, ενώ σε περιπτώσεις ανέγερσης και επισκευής/ανακαίνισης η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως το 100% του κόστους εργασιών.

Την αυλαία των ειδικών στεγαστικών προγραμμάτων για νέους είχε σηκώσει η Εθνική Τράπεζα, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα «Το πρώτο μου Σπίτι», το οποίο απευθύνεται σε άτομα έως 45 ετών. Το δάνειο, με διάρκεια έως 40 χρόνια και με δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 3%, χρηματοδοτεί έως 90% της εμπορικής αξίας, για κατοικίες όμως υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ), ενώ διατίθεται απαλλάσσοντας τον υποψήφιο δανειολήπτη από τα έξοδα έγκρισης φακέλου που διαμορφώνονται στα 490 ευρώ. Η Τράπεζα δίνει επίσης τη δυνατότητα χορήγησης προσωπικού δανείου «ΕΞΠΡΕΣ», για κάλυψη πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την κατοικία, με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα.

To άρθρο Τράπεζες: Προγράμματα για δανειολήπτες έως 50 ετών που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button