ΕνημέρωσηΠολιτική

Βέλγιο: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις διαταράσσουν την εφοδιαστική αλυσίδα των σουπερμάρκετ Colruyt

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στο Βέλγιο, η Colruyt, ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/2) ότι τρία κέντρα διανομής της εταιρίας αποκλείστηκαν από διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Αγρότες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κατέβει στους δρόμους και αποκλείουν δρόμους και αυτοκινητόδρομους εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις αμοιβές, τους φόρους και τους “πράσινους” κανόνες, καθώς και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέντρα που βρίσκονται στο Ολινί, στο Γκισλενγκίεν και στο Χάλε στο κεντρικό δυτικό Βέλγιο, που εφοδιάζουν τα καταστήματα της Colruyt στο Βέλγιο με ξηρά τρόφιμα, νερό και ποτά, καθώς και φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα, δεν είναι πλέον προσβάσιμα.

«Αυτή τη στιγμή, αποθέματα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στα καταστήματά μας… (αλλά) είναι αναπόφευκτο ότι τα προϊόντα θα λείψουν τελικά από τα ράφια», ανέφερε σε ανακοίνωση της, η Colruyt, προσθέτοντας πως «είναι δύσκολο να αναφέρουμε το πότε θα γίνει αυτό, καθώς τα καταστήματα έχουν διαφορετικά επίπεδα αποθεμάτων».

«Ο Όμιλος Colruyt επικεντρωνόταν πάντα σε τοπικές προμήθειες όσο το δυνατόν περισσότερο και το πετυχαίνει αυτό πολύ καλά για πολλές κατηγορίες», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε μάλιστα, πως κατανοεί τις ανησυχίες των αγροτών, αλλά δεν θεωρεί πως οι αποκλεισμοί είναι λύση σε αυτές.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο όμιλος ανέφερε πως σχεδόν το 100% του κρέατος, του γάλακτος και των αυγών του προέρχονται από το Βέλγιο, όπως και το 75% των φρούτων και των λαχανικών.

Ο Όμιλος Colruyt δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων και άλλων προϊόντων στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στο Λουξεμβούργο με περισσότερα από 700 δικά του καταστήματα και περίπου 580 συνεργαζόμενα καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 32.000 εργαζομένους στις αγορές, όπου δραστηριοποιείται.

Η μονάδα λιανικής τροφίμων της εταιρίας, που δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο είχε έσοδα 3,54 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023-2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button