ΕνημέρωσηΟικονομία

WRC: Οι Φινλανδοί Rovanpera– Halttunen τερμάτισαν πρώτοι στο πρώτο σκέλος στο Ράλλυ Πορτογαλίας

Του Π.Χαλάτση

Η πρώτη δύσκολη ημέρα τελείωσε. Μετά από 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 126.9 χλμ το δίδυμο της Toyota από την Φινλανδία πέρασε στην πρώτη θέση. Έτσι πίσω από τους Kallle Rovanpera – Jonne Halttunen ακολουθούν με διαφορά ενός δευτερολέπτου οι Sebastien Ogier- Vincent Landais και οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέταρτο πλήρωμα της Toyota με τους Elfyn Evans- Scott Martin αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Αρχικά ο Martin -άγνωστο πως- έχασε τη σειρά με τις ειδικές και άρχισε να διαβάζει τις σημειώσεις μέσω ενός smartphone όπου είχε αποθηκεύσει τις ειδικές διαδρομές. Αυτά τα πράγματα σε αγώνες τέτοιου επιπέδου δεν γίνονται.

 

Οι Βρετανοί απομακρύνθηκαν από τις πρώτες θέσεις όταν είχαν κλατάρισμα μέσα στην 7η Ε.Δ και έπεσαν στην 8η θέση της Γενικής κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα αντιμετώπισαν και οι Γάλλοι ενώ είχαν και διακοπές στην ενδοσυνεννόηση.

Στην 4η θέση βρίσκονται οι Ott Tanak- Martin Jarveoja και ακολουθούν άλλα δύο HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid με τους Dani Sordo – Candido Carrera και Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe.

Οι Andrien Fourmoux- Alefandre Coria (Ford Puma Rally 1 Hybrid) ακολουθούν με +13.7 από τους Βέλγους και 1:11.4 μπροστά από τους Evans- Martin.

Τα δέκα πρώτα πληρώματα

 

Αύριο Σάββατο, 11 Μαΐου, θα γίνουν 9 Ειδικές Διαδρομές, 4Χ2 και τελευταία η Υπερειδική συνολικού μήκους 145 χλμ. Η μεγαλύτερη Ειδική Διαδρομή έχει μήκος 37,24 χλμ. και επαναλαμβάνεται.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button